Turistický spolek Lipenska: Pobyty o Vánocích a na Silvestra jsou obsazeny z poloviny

12.12.2020 22:45

Výrazný propad v obsazenosti vánoční termínů a Silvestra evidují majitelé či provozovatelé hotelů a penzionů na Lipensku. Na každoroční vrchol sezóny jsou ubytovací kapacity na Lipensku rezervovány zhruba z poloviny, někde je to ale ještě méně. Za normálních okolností bývá v tuto dobu již dávno obsazeno. Podle ubytovatelů se jedná o nejhorší začátek zimní sezóny za dobu, kdy podnikají.

Turistický spolek Lipenska: Pobyty o Vánocích a na Silvestra jsou obsazeny z poloviny
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

I když jsou hotely otevřené, hosté objednávku zvažují kvůli tomu, že neví, zda vláda spustí provoz v lyžařských areálech. Ty jsou tu v zimě hlavními turistickými lákadly. Nejedná se jen o Lipno nad Vltavou či Frymburk. Velká část hostů, kteří na Lipensku bydlí, jezdí lyžovat hned za hranice - na rakouský Hochficht.

To je právě případ hornoplánského penzionu U Pešků, kde se mohou hosté ubytovat ve 12 apartmánech. „Teď jsme obsazeni z necelé poloviny. Každý den řeším, zda-li hosté přijedou. Pokud se nebude moci lyžovat, někteří pobyty stornují. Doufám, že ještě kapacitu naplním aspoň na 75 procent. Zatím je to určitě nejhorší začátek zimní sezóny od doby kdy podnikáme,“ uvádí Irena Pešková, která penzion provozuje od roku 1992.

Ve frymburském penzionu Marcus chtějí otevřít až 28.prosince. Následně budou v provozu do 20.března. Termíny mezi svátky mají obsazené z jedné třetiny. „Vše záleží na lyžařských ski areálech. Měli jsme obsazených více termínů, ale hosté pobyty stornovali. Takhle nepřehlednou situaci nepamatuji,“ uvedla majitelka penzionu Dagmar Krolová, která podniká od roku 1996.

Několik zrušených rezervací evidují také v hotelu U Martina v Rožmberku nad Vltavou. Podle majitele Martina Neudörfla je začátek zimní sezóny obsazený zhruba z 20 procent. „To procento ale stále klesá z důvodu stornovaných pobytů,“ uvádí Neudörfl.

Volné apartmány nezvykle nabízí i ve společnosti Lipno Lake Resort. Ta má v nabídce více než 100 luxusních apartmánů z vlastním vstupem. „Je to dané především tím, že přesunujeme již rok předem zarezervované pobyty německých turistů na jiné termíny a vytváříme tak volnou kapacitu pro naše české hosty. Věříme, že českými hosty, podobně jako v létě, naše apartmány nyní na poslední chvíli naplníme. Rezervace velice brzdí nejasný stav okolo spuštění skiareálů,“ uvádí Luboš Krejza ze společnosti Lipno Lake Resort. Recepce je podle něj zasypaná dotazy týkající se provozu Skiareálu Lipno. „Lidé se ptají, zda a od kdy bude provoz umožněn. Na jaká omezení se mají naši hosté připravit. Někteří hosté si předem upřesňují i naše resortní opatření proti šíření nákazy. Velice kvitují bezpečnost našeho ubytování v plnohodnotně vybavených prostorných bytech se samostatnými vchody,“ uzavírá Krejza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…