Turistický spolek Lipenska: Sněžná děla na Lipensku jedou naplno, víkend bude patřit lyžařům

19.01.2023 20:29 | Tisková zpráva

Na Lipensko se vrací zima, v lyžařském areálu v Lipně nad Vltavou intenzivně zasněžují, stejné je to v těchto dnech i ve Frymburku, kde dokonce na začátku tohoto týdne museli kvůli nedostatku sněhu, už zavřít.

Turistický spolek Lipenska: Sněžná děla na Lipensku jedou naplno, víkend bude patřit lyžařům
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

Teploty pod bodem mrazu od středy umožňují sjezdovky dosněžit a znovu otevřít. „Spustili jsme sněžná děla a ve spolupráci se zkušenými rolbaři a nejnovější technologií děláme maximum pro to, aby si milovníci zimních sportů mohli co nejdříve opět užívat kilometry lipenských sjezdovek, Fox park i snowcross,“ uvádí mluvčí lipenského lyžařského areálu Olga Kneiflová. „Věříme, že už brzy obnovíme také večerní lyžování, a milovníci lyžování tak nepřijdou ani o oblíbené sportování při svitu měsíce a lamp s výhledem na lipenskou nádrž,“ doplňuje. 

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

„Velmi očekávaný návrat zimních teplot do Parku Frymburk a poctivá práce našich kluků, nám dovolila hned ve středu znovuotevřít dětský park Médi Kubíka včetně tubingu, takže lyžaři i snowboardisti mohou využít služeb lyžařské školy, která je taky otevřená. Navíc díky nočnímu zasněžování plánujeme spustit i hlavní sjezdovku s vlekem na tento víkend, určitě se k nám přijeďte podívat, protože ten výhled při lyžovaní na jezero Lipno a Frymburk ze sjezdovky Relax je prostě nezapomenutelný,“ říká Michal Černocký z Parku Frymburk.

Dosavadní průběh zimní sezóny nebyl pro lyžařská střediska příznivý. Majitele stálo obrovské úsilí i peníze, aby byl areál dále v provozu. Tuto snahu samozřejmě oceňují zdejší ubytovatelé. „Děkuji zástupcům Skiareálu Lipno za jejich obrovské angažmá, profesionální přístup a stoprocentní využití svého know-how, které umožnily, že je lyžařské středisko se svými lanovkami a sjezdovkami v provozu i za těchto velice špatných přírodních podmínek,“ uvedl Luboš Krejza, provozovatel společnosti Lipno Lake Resort, která nabízí zhruba 550 lůžek.

Část podnikatelů na Lipensku se počasí posledních týdnů přizpůsobila. „Okamžitě jsme na tento nemilý výkyv počasí zareagovali a půjčovny dovybavili letním sportovním vybavením jako jsou kola, elektrokola, koloběžky, elektrokoloběžky. Hosté za to byli velice vděční a v teplejších dnech tuto nabídku společně s doporučením našeho personálu, kam se vydat, hojně využívali. Chceme poděkovat i Městysi Frymburk, který taktéž rychle zareagoval a pravidelně nechal zametat cyklostezku,“ uvádí Veronika Hrabalová z půjčovny kol Lipno Centrum.

Provozovatelka lyžařského areálu Pasečná a majitelka penzionu Dobík u Přední Výtoně Kamila Sušanková zve tuto sobotu návštěvníky Lipenska na tradiční zabijačku. „Tradiční zabijačkové pochoutky můžete ochutnávat i nakupovat za doprovodu živé hudby od dvanácti hodin. Výbornou jitrničku či jelítko si naplníte i vlastnoručně a domů si kromě plného břicha odnesete nevšední zážitek. Ideální volbou je přijet na celý den a proložit hodování procházkou v přírodě, pěším výletem do Rakouska nebo na nedaleký Vítkův hrádek,“ uvádí Sušanková.

Doufá, že všech zdejších více než 60 lůžek bude na tento víkend plných. Letošní zima ji zatím mnoho radosti neudělala. Ani ostatním hoteliérům na Lipensku. Někteří se tak rozhodli zlevnit své služby.

„Letošní leden je opravdu bláznivý – a blázniví jsme i my. Připravili jsme nabídku, která se nedá odmítnout. Zainzerovali jsme pobyty se slevou 50 procent a zcela zdarma jsme dali vstup do našeho saunového a wellness světa. Reakce byla okamžitá. Vyprodali jsme víkendy i celou řadu pokojů i přes týden. I když je z toho zisk mizivý, zaplatíme díky tomu náklady na personál i energie. Získáme tím nové klienty a věříme, že nás budou dále doporučovat. Slevovou akci tak bereme jako investici," řekla Anna Staňková z hotelu České Žleby.

„Prosincová obsazenost v našem Lipno Lake Resortu byla o 25% vyšší než loni a tedy na úrovní před covidem. Lednová obsazenost bohužel klesla o 18 % vůči minulé zimě. Výhled na únor k dnešnímu dni je opět optimistický, protože máme nyní obsazeno cca 60% kapacity, což je oproti loňsku nárůst o 20%. Na březen máme ještě velkou kapacitu úplně volnou, a proto jsme zde ubytování zlevnili a pro podporu týdenních pobytů jsme navíc přidali jako dárek i zapůjčení sportovního vybavení 1+1 zdarma,“ uvádí Luboš Krejza z Lipno Lake Resortu.

„Obsazenost je v porovnání s předchozími roky nižší, ale poptávka je samozřejmě ovlivněna nedostatkem sněhu. Všichni věříme, že sníh napadne a jarní prázdniny budou super. V resortu Korzo Lipno máme zcela nové apartmány a jejich obsazenost je aktuálně kolem 20 procent,“ uvádí Jiří Šilha marketing manager KORZO LIPNO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…