Turistický spolek Lipenska: V Černé se konají závody na kolech, které jezdí po hladině Lipna

11.06.2021 7:34

Od této soboty 12.června do konce září se kemp Jestřábí v Černé v Pošumaví stane dějištěm velice unikátních sportovních výkonů, které možná nemají celosvětové srovnání.

Turistický spolek Lipenska: V Černé se konají závody na kolech, které jezdí po hladině Lipna
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

Bude se zde závodit na hydrofoilových elektrokolech Manta5, které jezdí po hladině Lipna. Závodu se může zúčastnit prakticky kdokoliv a kolikrát bude chtít. Trasa pětikilometrového závodu povede z mola v kempu Jestřábí směrem k ostrovu Tajvan, kde se budou závodníci otáčet a vracet zpět.

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí

Důležité je však trať správně projet a neminout kontrolní body. Zkrátit si vzdálenost není možné, spíše naopak.

"Hydrofoilové kolo Manta5 je zlomovým bodem ve foilingu, jelikož svou konstrukcí a velmi snadným ovládáním umožňuje foilovat i úplným začátečníkům. Jediné, co potřebujete umět, je jezdit na kole a plavat. Jak na Mantu nastoupit a rozjet se, vás hravě naučí zdejší instruktoři sportovní půjčovny Lipno Naplno sídlící právě v kempu Jestřábí v Černé v Pošumaví."

"Foiling je vznášení, létání či chcete-li plutí po vodní hladině s minimálním odporem vody. Surfová prkna, plavidla nebo i Manta 5mají pod vodní hladinou nosná křídla podobná těm, která využívají letadla. Tato křídla při vyšší rychlosti vytváří vztlak, díky němuž je možné plout pouze na těchto křídlech."

Všichni závodníci budou mít stejné podmínky – plně nabitou baterii elektrokola Manta5 a hodinky, které snímají rychlost a měří čas absolvování závodu. Toto vše zapůjčí organizátor. Co budou mít závodníci odlišné, je počasí, startovat mohou pouze čtyři závodníci denně. Jejich výkony jsou zaznamenávány do předběžné výsledkové listiny, která bude k dispozici on-line.

Podmínkou je pouze uhrazení startovného a splnění bezpečnostních opatření.

Hlavní cenou světového závodu je samotné hydrofoilové kolo Manta5 v hodnotě 263 tisíc korun a na pěkné ceny se mohou těšit i stříbrný a bronzový medailista – půjde o e-koloběžky City Boss a Street Surfing, jež včetně kola Manta5 do závodu věnoval právě distributor Manta5 v ČR a SREpic s.r.o.

Více informací o závodě, registracích i podmínkách naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…