Týdeník Rozhlas má novou grafickou podobu a přidal rubriky

06.04.2021 12:48

Časopis Českého rozhlasu Týdeník Rozhlas přichází od 6. dubna s novou grafickou úpravou a rubrikami. Výraznou proměnou prošla také titulní strana, která upozorňuje na nové směřování periodika, které i nadále zůstává seriózním kulturně-společenským časopisem s rozsáhlými programovými přílohami.

Týdeník Rozhlas má novou grafickou podobu a přidal rubriky
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Týdeník Rozhlas, který je jen o několik měsíců mladší než samotné rozhlasové vysílání, oslaví za dva roky - stejně jako Český rozhlas - sto let své existence. Věřím, že se jeho nová podoba bude líbit všem stávajícím věrným předplatitelům, ale že ji ocení i noví čtenáři,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Stěžejní rubrikou zůstává titulní interview s výraznou osobností. V prvním čísle nového formátu je to režisér a herec Jiří Mádl. „Výraznou proměnou prošla obálka časopisu, už na titulce by mělo být nové směřování časopisu jasně patrné. S tím souvisí důraz na kvalitní, neokoukané fotky. Jiřího Mádla například nafotil současný portrétní fotograf David Turecký,“ řekl šéfredaktor Týdeníku Rozhlas Milan Šefl. Zachovány zůstaly stávající rubriky, celkové ladění časopisu, rozsah programových příloh, přehlednost a také cena.

Mezi obsahové novinky patří rubrika Aleše Cibulky s názvem Červený koberec, v níž bude známý moderátor vzpomínat na svá setkání s hvězdami, rubrika Dny D nabídne kalendárium dnů, kdy se měnil svět. Názorové příspěvky přinese rubrika Rada starších, ve které inspirativní osobnosti komentují aktuální dění, rubrika Podcasty s nadhledem bude zase mapovat zajímavosti na poli tohoto nejen rozhlasového fenoménu.

Podoba časopisu se v průběhu desetiletí mnohokrát měnila. Prvorepublikový Radiojournal s krásnými titulními fotografiemi Adiny Mandlové nebo Vlasty Buriana vystřídal poválečný věstník Náš rozhlas, v padesátých letech vycházel časopis pod názvem Československý rozhlas a televise, od 70. let již jen jako Rozhlas. S barevnou obálkou se Týdeník Rozhlas představil poprvé v roce 1998, novinový formát nahradil roku 2007 obvyklý formát časopisu A4. „Tradice značky Týdeník Rozhlas je pro nás závazkem. A stejně jako vysílání rozhlasu se i navzdory změnám a modernizaci dál držíme klíčových hodnot, jako jsou kvalitní žurnalistika, serióznost a také úcta k těm, kteří náš časopis pravidelně čtou,“ doplnil Šefl.

Časopis Týdeník Rozhlas vydává společnost Radioservis, vydavatelství Českého rozhlasu, které dále nabízí audioknihy, tištěné publikace, notové záznamy a další.

Více informací na webu radioteka.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…