UCEEB ČVUT podepsalo dohodu o spolupráci s veletrhem Aquatherm 2020

29.07.2019 16:58

Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT (UCEEB) v Praze a organizátor veletrhu, společnost MDL Expo s.r.o., podepsaly další dohodu o spolupráci.

UCEEB ČVUT podepsalo dohodu o spolupráci s veletrhem Aquatherm 2020
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

UCEEB navíc udělilo záštitu nad 23. ročníkem veletrhu Aquatherm Praha konajícím se v období 3. až 6. března 2020 v areálu PVA EXPO PRAHA v pražských Letňanech a zároveň se stává odborným partnerem doprovodného programu veletrhu.

Jedná se již o 23. mezinárodní odborný veletrh technického zařízení, techniky prostředí a technologií pro energeticky efektivní budovy. Součástí spolupráce mezi UCEEB a Aquatherm Praha 2020 budou odborné přednášky a přítomnost odborníků a specialistů jak na připravovaném jednodenním fóru pro společnosti a organizace, tak i na doprovodném programu.

„Velmi vítám další pokračování spolupráce s pořadateli veletrhu Aquatherm, jehož zaměření se do značné míry kryje s naším. Díky tomu můžeme i nadále účinně rozvíjet nanejvýš potřebnou komunikaci mezi výzkumnými institucemi a průmyslem,“ říká k uzavření smlouvy ředitel UCEEB doc. Lukáš Ferkl.

„Jako pořadatelé veletrhu si plně uvědomujeme nutnost spolupráce mezi akademickou a komerční sférou. Spolupráce i transfer informací a znalostí napříč obory je dnes naprosto esenciální. Je nám proto ctí, že můžeme opět spolupracovat s UCEEB, které výše uvedené zcela naplňuje,“ vyjádřil se ke spolupráci Michal Drážďanský, ředitel společnosti MDL Expo s.r.o.

Kompletní informace o 23. mezinárodním veletrhu Aquatherm najdete na webových stránkách ZDE.

Univerzitní centrum energeticky efektivních budov je samostatným vysokoškolským ústavem ČVUT v Praze. Sdružuje fakulty stavební, strojní, elektrotechnickou a biomedicínského inženýrství s cílem přirozeně sladit výzkumné aktivity zabývající se trvale udržitelnou výstavbou a úspěšně uvádět jejich výsledky do praxe. UCEEB je odezvou na jednu z nejvýznamnějších současných priorit Evropské unie zaměřenou na optimalizaci energetických úspor v budovách. Vzniklo díky podpoře Operačního programu „Výzkum a vývoj pro inovace“ MŠMT, který je financován EU a státním rozpočtem České republiky. Více na www.uceeb.cz

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 16 000 studentů. Pro akademický rok 2018/19 nabízí ČVUT svým studentům 169 studijních programů a v rámci nich 480 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. ČVUT v Praze je v současné době na následujících pozicích podle žebříčku QS World University Rankings, který hodnotil více než 4 700 univerzit po celém světě. V celosvětovém žebříčku QS World University Rankings je ČVUT mezi 531. – 540. místem a na 9. pozici v regionálním hodnocení pro Evropu a Asii. V rámci hodnocení pro „Civil and Structural Engineering" je ČVUT mezi 151. – 200. místem, v oblasti „Mechanical, Aeronautical and Manuf. Engineering“ na 201. – 250. místě, „Computer Science and Information Systems" na 251. – 300. místě, „Electrical and Electronic Engineering“ na 201. – 250. pozici. V oblasti „Mathematics“na 301. – 350 místě, „Physics and Astronomy“ na 201. až 250. místě, „Natural Sciences“ jsou na 283. příčce, „Architecture/Built Environment“na 150. – 200. místě a v oblasti „Engineering and Technology“je ČVUT v Praze na 256. místě. Více informací najdete na www.cvut.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…