ÚOHS: Sedmý metodický den bude zaměřen na vylučování účastníků a rušení zadávacích řízení

03.04.2022 17:59 | Tisková zpráva

V posledním dubnovém týdnu uspořádá Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 7. metodický den veřejného zadávání na téma nepopulární kroky v zadávacím řízení aneb vylučování účastníků a zrušení zadávacího řízení. Akce proběhne formou online přenosu dne 26. 4. 2022.

ÚOHS: Sedmý metodický den bude zaměřen na vylučování účastníků a rušení zadávacích řízení
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Program Metodického dne

9:00 – 10:00 – Úvodní slovo, Vyloučení účastníka ze zadávacího řízení
(Mgr. Mojmír Florian, ředitel Odboru veřejných zakázek II)
Příspěvek se bude zabývat vybranými otázkami vyloučení účastníka ze zadávacího řízení. Kromě úvodního výkladu (jak má vlastně vypadat rozhodnutí o vyloučení, aby obstálo v přezkumu, resp. na co by zadavatelé nikdy neměli zapomínat) bude detailněji probrán vztah ust. § 48 odst. 8 ZZVZ a § 46 ZZVZ, vylučování podle § 48 odst. 2 ZZVZ, vylučování pro závažná nebo dlouhodobá pochybení, „vylučování“ při zvláštních postupech a aktuální judikatura k (ne)vylučování z důvodu existence mimořádně nízké nabídkové ceny při zadávání veřejné zakázky v nadlimitním režimu.

10:15 – 11:00 – Kdy a jak (ne)přistoupit ke zrušení zadávacího řízení
(Mgr. Markéta Živnová, vedoucí Oddělení veřejných zakázek 3 a Mgr. Alena Sokolová, vedoucí Oddělení veřejných zakázek 6)
Příspěvek bude zaměřen na problematiku zrušení zadávacího řízení. Úvodní výklad bude věnován především otázce, jak má vypadat sdělení o zrušení zadávacího řízení, aby obstálo v přezkumu, resp. na co by zadavatelé při jeho zpracování neměli zapomínat. Dále budou detailněji probrány podmínky, které musí být naplněny pro zrušení zadávacího řízení podle ust. § 127 odst. 2 písm. d) ZZVZ, zrušení zadávacího řízení podle § 127 odst. 2 písm. h) ZZVZ a možnost zadavatele zrušit své rozhodnutí o zrušení zadávacího řízení v průběh řízení před Úřadem, to vše doplněno o příklady z aktuální rozhodovací praxe.

11:15 – 12:00 – Možnost vyloučení účastníka zadávacího řízení kvůli tzv. bid riggingu
(Mgr. Nikola Ledvinková, Odbor kartelů)
Příspěvek má za cíl představit sdělení Evropské komise 2021/C 91/01, které má veřejným zadavatelům sloužit jako návod k vyloučení účastníků zadávacího řízení kvůli podezření na uzavření dohody typu bid rigging.

Registrovat se můžete již nyní ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…