ÚOHS: Už za dva měsíce přivítáme účastníky Májové konference o veřejných zakázkách

18.03.2024 19:02 | Tisková zpráva

Pouhé dva měsíce zbývají do Májové konference, jejíž třetí ročník bude Úřad pro ochranu hospodářské soutěže pořádat 15. a 16. května 2024 v Brně. Třetí ročník konference zaměřené na problematiku veřejného zadávání se tentokrát neuskuteční přímo v prostorách ÚOHS, ale v kongresovém sále hotelu Continental.

ÚOHS: Už za dva měsíce přivítáme účastníky Májové konference o veřejných zakázkách
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Konferenci zahájí předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Mlsna a v prvním bloku na něj navážou informacemi o nejnovějším dění i budoucnosti veřejného zadávání místopředsedkyně ÚOHS Markéta Dlouhá, vrchní ředitelka Leona Gergelová Šteigrová z Ministerstva pro místní rozvoj a předseda slovenského Úradu pre veřejné obstarávanie Peter Kubovič.

O judikatuře a přístupu českých správních soudů k problematice veřejných zakázek bude následně diskutovat ředitel Mojmír Florian z ÚOHS se soudci Davidem Rausem (Krajský soud v Brně) a Petrem Mikešem (Nejvyšší správní soud). Problémy, které v současném systému zadávání veřejných zakázek spatřují dodavatelé, proberou v dalším panelu Tomáš Pfeffer ze sdružení INDOC a Martin Fridrich a Jan Mareček jako zástupci sektoru ICT, resp. stavebnictví.

Závěrečná část prvního dne konference bude věnována zkušenostem z praxe kontrolních orgánů v podání vrchního ředitele Jiřího Fojtíka z Ministerstva financí a zástupců Centra pro regionální rozvoj. Paralelně bude probíhat také kulatý stůl se zástupci Odboru druhostupňového rozhodování ÚOHS, který bude věnován hodnocení nabídek na základě kvalitativních kritérií.

Konferenční program ve čtvrtek 16. května otevře prezentace na téma nejnovějšího dění na úrovni Evropské unie, které zprostředkují Vítězslava Fričová z Evropské komise a ředitelka Odboru druhostupňového rozhodování ÚOHS Iveta Pospíšilíková. Paralelně bude probíhat také kulatý stůl se zástupci první instance Úřadu, který se zaměří na problematiku stanovování předpokládané hodnoty veřejné zakázky.

Předposlední panel konference přinese rozmanitá témata jako bid rigging, finanční zdraví dodavatele a efektivní nákupy, která budou prezentovat advokátka Marcela Káňová (Rowan Legal), Jan Vašek (Nákupní klub) a Marcela Turčanová (APUEN Akadémia). Závěrečný bod programu pak bude věnován zkušenostem ze zadávací praxe, zejména pak problematice vendor lock-in (David Mareš, MT Legal) a změn kvalifikace a self-cleaningu dodavatele (zástupci ÚOHS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…