ÚOHS uložil městu Planá pokutu za nezákonné zadání veřejné zakázky

07.10.2022 19:57 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil městu Planá tzv. příkazem pokutu ve výši 150 tisíc korun za zadání podlimitní veřejné zakázky na služby spočívající ve vypracování projektové dokumentace k územnímu řízení a ke stavebnímu povolení pro projekt „Veřejná prostranství v lokalitě Z15 v Plané“ bez zadávacího řízení, čímž mohlo ovlivnit výběr dodavatele.

ÚOHS uložil městu Planá pokutu za nezákonné zadání veřejné zakázky
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Příkaz již je pravomocný, protože zadavatel proti němu nepodal odpor.

Zadavatel uzavřel s dodavatelem Laboro ateliér, s. r. o., dvě smlouvy o dílo, jejichž předmětem je pořízení různých stupňů projektové dokumentace k jednomu investičnímu záměru pro veřejná prostranství v lokalitě Z15 V Plané. Úřad ve vydaném příkazu konstatoval, že plnění rozdělená do dvou smluv o dílo spolu souvisejí z hlediska věcného, místního, funkčního i časového, tvoří tak jednu veřejnou zakázku, jejíž předpokládaná hodnota je dána součtem celkových cen plnění dle obou smluv a je rovna částce 3 533 000 Kč bez DPH. Jedná se tedy podlimitní veřejnou zakázku na služby, kterou je zadavatel povinen zadat v odpovídajícím druhu zadávacího řízení v podlimitním režimu jako jednu veřejnou zakázku nebo jako veřejnou zakázku rozdělenou na části.  

Nezákonným postupem zadavatele došlo k omezení okruhu potenciálních dodavatelů veřejné zakázky a negativnímu zásahu do konkurenčního prostředí v daném tržním odvětví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…