ÚOKFK: Bývalí pracovníci ministerstva obžalováni

04.07.2012 16:40

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) v minulých dnech ukončili vyšetřování, v jehož rámci jsou trestně stíháni dva bývalí pracovníci Ministerstva spravedlnosti (pro trestný čin nadržování).

ÚOKFK: Bývalí pracovníci ministerstva obžalováni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Oba obvinění měli dle závěrů kriminalistů ÚOKFK SKPV v roce 2010 manipulovat řízení ve věci podnětu k podání stížností pro porušení zákona takovým způsobem, aby umožnili dvěma odsouzeným mužům vyhnout se uloženému trestu odnětí svobody. Na základě tohoto jednání došlo v červnu 2010 ze strany tehdejší ministryně spravedlnosti k přerušení výkonu trestu a oba odsouzení uprchli do zahraničí.
 
Na oba bývalé pracovníky Ministerstva spravedlnosti již dozorující státní zástupce koncem minulého týdne podal obžalobu. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. V případě pravomocného odsouzení hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na čtyři roky.

pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…