ÚP ČR nabídne práci v SRN a Rakousku

28.09.2015 15:46

Volná pracovní místa v hotelnictví, gastronomii, instalatérství a topenářství, v kovovýrobě, elektru, dopravě, zdravotnictví či pečovatelství nabídne už 15. přeshraniční burza pracovních příležitostí, kterou organizuje v rámci sítě EURES-TriRegio Krajská pobočka Úřadu práce ČR (ÚP ČR) v Karlových Varech společně s partnerským Úřadem práce AnnabergBuchholz. Akce proběhne dne 1. 10. 2015 mezi 12.00 – 17.00 hodinou v sídle Krajské pobočky ÚP ČR v Karlových Varech (Závodní 385/98).

ÚP ČR nabídne práci v SRN a Rakousku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Novou práci nabídne zájemcům řada firem nejen z německého příhraničí, ale i vzdálenějších oblastí SRN. Letos poprvé se akce zúčastní i zaměstnavatelé z Rakouska. Hledat budou například elektrikáře, svářeče, zámečníky, CNC obráběče, skladníky, operátory výroby, zdravotní sestry, pečovatelky, kuchaře, číšníky nebo recepční. Zájemcům nabídnou práci také na říčních a zaoceánských lodích nebo v logistice.

„Burza je určená nejen nezaměstnaným, ale také čerstvým absolventům, stávajícím studentům, zkrátka všem, kteří přemýšlí o změně zaměstnání nebo chtějí nasbírat pracovní zkušenosti v zahraničí. Aby byli zájemci co nejvíc připraveni, doporučujeme vzít si sebou také profesní životopis v němčině s fotografií a pracovní reference,“ radí Radka Pacáková, poradkyně EURES z Krajské pobočky ÚP ČR v Karlových Varech.

Novinkou letošní akce je účast lokálních zaměstnavatelů. Firma Witte Automotive nabídne práci uchazečům, kteří nemají dostatečnou znalost němčiny. Dalším českým vystavovatelem bude společnost Grafia, s.r.o., která pořádá jazykové kurzy.

„Snažíme se tak vyjít vstříc všem, kteří přemýšlejí o práci v zahraničí, ale neovládají cizí jazyk tak dobře, aby u zahraničních zaměstnavatelů uspěli,“ doplňuje Radka Pacáková. 

Účastníci akce budou mít jedinečnou možnost navázat v tomto smyslu i cenné osobní kontakty. Součástí bude také odborná přednáška na téma pracovní a životních podmínky v Německu, která začne ve 12.30 hod. Po celou dobu budou na místě k dispozici čeští a němečtí EURES poradci. Vstup je pro návštěvníky zdarma.

Evropské služby zaměstnanosti EURES operují na území členských států EU/EHP a Švýcarska. Tato celoevropská síť podporuje pracovní mobilitu na jednotném evropském trhu práce a stimuluje tak právo každého občana EU na volný pohyb pracovních sil. Česká republika se do systému EURES zapojila v roce 2004, současně se vstupem do Evropské unie. V ČR je EURES plně integrován na Úřadu práce ČR. Služby EURES cílí zejména na uchazeče o zaměstnání, zaměstnavatele a na další partnerské organizace na trhu práce v Evropě. Mezi hlavní aktivity patří mezinárodní i regionální burzy práce, přeshraniční informační a poradenské dny nebo asistence při náborech pro zaměstnavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…