ÚZSVM: Ceny obrazů byly díky elektronickým aukcím navýšeny i o více jak tisíc procent

12.09.2018 14:35

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Teplicích úspěšně prodává obrazy v elektronických aukcích.

ÚZSVM: Ceny obrazů byly díky elektronickým aukcím navýšeny i o více jak tisíc procent
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Největší boj se uskutečnil o soubor čtyř obrazů od autora Hůrky. Nejnižší podání bylo stanoveno ve výši 500 Kč a minimální navýšení bylo stanoveno na 30 Kč. V průběhu celé aukce došlo k rekordním 109 příhozům, nejvíce napínavé to bylo opět v posledních minutách aukce, kdy bylo účastníky přihozeno celkem 92krát. Nakonec zvítězil účastník, jehož výše příhozu dosáhla částky 9 516 Kč. V tomto případě dosáhlo navýšení kupní ceny 1 803,2 %.

Další prodej obrazů vynesl 20 626 Kč. Obrazy získal úřad z jediné odúmrti. Jednalo se o dědictví, kdy byla v bytě zůstavitele z Teplic nashromážděna řada movitých věcí. Některé z nich se již podařilo prodat, např. repliky zbraní, sakrální dekorace, vázy, lampy apod.

U obrazu nazvaného Trosky bylo nejnižší podání stanoveno na 500 Kč, minimální navýšení ceny pak ve výši 30 Kč. V průběhu aukce došlo k třem příhozům a konečná cena obrazu se tak vyšplhala na 560 Kč.

O něco více účastníků aukce projevilo zájem o druhý obraz se stejným motivem. V tomto případě bylo nejnižší podání stanoveno ve výši 200 Kč a minimální navýšení ceny ve výši 10 Kč. V průběhu aukce došlo k osmi příhozům a cena tohoto obrazu se nakonec vyšplhala na 500 Kč.

Zájem zaznamenal úřad u prodeje obrazu akvarel Praha. Nejnižší podání bylo stanoveno ve výši 200 Kč a minimální navýšení ceny bylo stanoveno na 10 Kč. Tentokrát bylo v průběhu aukce učiněno celkem 35 příhozů, kdy posledních 33 příhozů bylo učiněno v posledních minutách aukce. Vítěz bitvy nakonec získal obraz za 1 030 Kč. Došlo tak k navýšení kupní ceny o 415 %.

Zájem projevila veřejnost také o další z obrazů, a to o obraz zátiší s květinami. Na tomto obrazu je podpis autora špatně čitelný. Nejnižší podání bylo u tohoto obrazu stanoveno ve výši 400 Kč a minimální navýšení ceny na 20 Kč. I u tohoto obrazu byla aukce nejvíce napínavá v posledních několika minutách, kdy došlo k 37 příhozům z celkových 51 příhozů za celé období aukce. Vítěz aukce nakonec získal obraz o 2 155 % dražší, tedy za kupní cenu 9 020 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…