ÚZSVM: Dořešili jsme dlouholetou historii s trafostanicí v bývalém areálu vojenských kasáren v Horažďovicích

23.08.2021 13:54 | Tisková zpráva

Pracoviště ÚZSVM v Klatovech prodalo společnosti ČEZ Distribuce pozemek o výměře 74 m2, který se nachází pod stavbou trafostanice. Kupující měl k pozemku předkupní právo, neboť trafostanice je v jeho vlastnictví. Díky prodeji odvedl ÚZSVM do státního rozpočtu částku 36 300 Kč.

ÚZSVM: Dořešili jsme dlouholetou historii s trafostanicí v bývalém areálu vojenských kasáren v Horažďovicích
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemek pod stavbou trafostanice má dlouho historii. Původní pozemek byl do vlastnictví Ministerstva národní obrany převeden na základě smlouvy již v roce 1958 z majetku Kongregace chudých školských sester de Notre Dame v Horažďovicích. V roce 1994 došlo k převodu na Okresní úřad Klatovy.

Trafostanice byla v roce 1966 Krajskou vojenskou ubytovací a stavební správou v Plzni dána do správy národnímu podniku Západočeským energetickým závodům v Plzni. V roce 1994 byl tento majetek zprivatizován a přešel do vlastnictví spol. ZČE, a.s.

Původní pozemek byl předmětem církevních restitucí a ze strany Kongregace Školských sester de Notre Dame byla podána výzva k jeho vydání. Pozemek pod trafostanicí s ohledem na jeho zastavění však nemohl být vydán. K prodeji mohlo dojít teprve po dořešení církevních restitucí a uplynutí lhůt k případnému podání opravných prostředků. Prodejem tak došlo ke sjednocení vlastnictví stavby a pozemku pod stavbou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…