ÚZSVM: Jirkov získal pět pozemků pod místním sportovištěm a komunikacemi

11.08.2019 19:44

Chomutovské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových převedlo do vlastnictví města Jirkov pět pozemků o celkové rozloze 10 158 m2 a účetní hodnotě přesahující 770 tisíc korun.

ÚZSVM: Jirkov získal pět pozemků pod místním sportovištěm a komunikacemi
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Tři zatravněné pozemky o celkové výměře 7 244 m2 se nacházejí v uzavřeném areálu sportoviště ve vlastnictví obce. Díky jejich převodu na město došlo nejen ke sjednocení vlastníka pozemků, ale také k rozšíření nabídky pro využití volného času pro veřejnost. ÚZSVM získal tyto pozemky do příslušnosti hospodařit na základě souhlasného prohlášení uzavřeného se Státním pozemkovým úřadem, který pro ně neměl využití.

Jirkov dále získal silniční pozemek o rozloze 2 465 m2 nacházející se v intravilánu města v ulici Ervěnická, na němž leží místní komunikace a chodník. Nepatrnou část pak tvoří zatravněná plocha se vzrostlými stromy. Tento pozemek byl v minulosti církevním majetkem. Vzhledem k jeho charakteru ale nebyl Římskokatolické farnosti – děkanství Jirkov vydán.

Posledním pozemkem, který Jirkov získal, byl pozemek o výměře 449 m2, na němž se nachází nově vybudovaný chodník ve vlastnictví města a veřejná zeleň. ÚZSVM převzal tento pozemek od Státního pozemkového úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…