ÚZSVM: Nedostatečně identifikovaní vlastníci na Hodonínsku

22.01.2019 16:58

V roce 2018 Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Hodoníně dokončil prověřování 39 nedostatečně identifikovaných vlastníků z celkového počtu 348 evidovaných lustrací.

ÚZSVM: Nedostatečně identifikovaní vlastníci na Hodonínsku
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Z toho 32x  byl podán podnět k zahájení dědického řízení u příslušného soudu, 3x podal podnět k zahájení dědického řízení jiný subjekt než ÚZSVM, 2x bylo zasláno příslušnému katastrálnímu pracovišti oznámení o existenci listiny s dostatečným identifikátorem, založené ve sbírce listin katastru nemovitostí, 1x byla předána informace Státnímu pozemkovému úřadu z důvodu jeho příslušnosti k hospodaření a 1x byla zaslána výzva vlastníkovi, neboť ÚZSVM dohledal, že vlastník žije.

V jednom z případů ukončených v lednu roku 2018 podáním podnětu k zahájení dodatečného dědického řízení (lustrace zahájena v listopadu 2017) skončilo dědické řízení v dubnu téhož roku usnesením o připadnutí majetku ÚZSVM jako odúmrť. Jednalo se o podíl o velikosti ½ na 8 pozemcích v k. ú. Petrov u Hodonína o výměře 3 849 m2.

U čtyř z těchto pozemků zajistil ÚZSVM ve prospěch státu úhradu bezdůvodného obohacení, které vzniklo užíváním cizího majetku bez právního důvodu. V listopadu roku 2018 pracoviště v Hodoníně dokončilo realizaci všech osmi položek převodem příslušnosti hospodařit na Státní pozemkový úřad, neboť se jednalo o zemědělský půdní fond.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…