ÚZSVM: O grafiku Maxe Švabinského byl v elektronické aukci obrovský zájem

10.08.2019 20:51

Znojemské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových prodalo v elektronické aukci grafický list s námětem skalnaté krajiny signovaný známým českým malířem a rytcem Maxem Švabinským, který mu připadl z odúmrti.

ÚZSVM: O grafiku Maxe Švabinského byl v elektronické aukci obrovský zájem
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

O grafický list byl v aukci mimořádný zájem. Již první den se do ní přihlásilo několik zájemců a minimální cena 1 000 korun začala postupně narůstat. Ve večerních hodinách před skončením aukce se cena pohybovala na 7 350 korunách, během posledního aukčního dne však proběhlo ještě dalších 119 příhozů a nový majitel získal obraz za 20 349 korun. Celkem v této aukci proběhlo 172 příhozů.

Elektronický aukční systém, který slouží k prodeji nepotřebného movitého i nemovitého státního majetku, spustil ÚZSVM v roce 2018. Elektronické aukce se může účastnit každá fyzická či právnická osoba, která je zaregistrovaná v systému. Elektronický aukční systém naleznete ZDE.

Odúmrť je v právním řádu České republiky obecně definována v občanském zákoníku takto: dědictví, které nenabude žádný dědic, připadne státu. Příslušnost ÚZSVM hospodařit s takto nabytým majetkem vyplývá ze zákona o majetku státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…