ÚZSVM: O majetek v Toužimi se strhla bitva

26.10.2021 22:54 | Tisková zpráva

ÚZSVM v Karlových Varech získal v rámci dědického řízení spoluvlastnický podíl na rodinném domu vč. zastavěného pozemku a zahrady ve městě Toužim, které je od roku 1992 prohlášen Ministerstvo kultury ČR městskou památkovou zónou.

ÚZSVM: O majetek v Toužimi se strhla bitva
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Aby mohl být majetek vůbec prodán, bylo nutno zajistit výmaz všech věcných práv po zemřelém, například exekuce. Prodej spoluvlastnického podílu bývá složitý. U potencionálních zájemců totiž často panují obavy z možných dohadů se spoluvlastníkem při očekávaných opravách majetku (např. výměna střechy, zateplení domu) či plánech o jeho budoucím využití.

ÚZSVM se však po vynaloženém úsilí podařilo dohodnout se spoluvlastníkem (fyzickou osobou) na společném prodeji majetku jako celku ve výběrovém řízení s následnou aukcí. Za tímto účelem byla uzavřena dohoda o společném prodeji.

I přes všechny počáteční komplikace se při následném prodeji nemovitého majetku jako celku strhla bitva hned v prvním kole výběrového řízení s nabídkovou cenou 262 000 Kč. Do výběrového řízení se přihlásilo celkem 5 zájemců (fyzické osoby), kteří se všichni výběrového řízení zúčastnili i fyzicky. Výchozí cena pro aukci činila 301 000 Kč, minimální výše příhozu byla stanovena na 10 000 Kč. V rámci aukce se uskutečnilo celkem 15 příhozů, konečná cena se pak zastavila na částce 460 000 Kč. Výtěžek z prodeje pro obě prodávající strany tak činí 230 000 Kč. ÚZSVM výtěžek z prodeje za spoluvlastnický podíl ve vlastnictví státu odvedl do státního rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…