ÚZSVM: O stavbu, určenou k demolici, byl v aukci velký zájem

16.07.2018 7:34

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Trutnově prodal v 1. kole výběrového řízení s aukcí stavbu na parcele ve vlastnictví jiného vlastníka za částku 51 000 Kč.

ÚZSVM: O stavbu, určenou k demolici, byl v aukci velký zájem
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

1. kolo výběrového řízení s aukcí bylo vyhlášeno za minimální kupní cenu ve výši 12 000 Kč. Do výběrového řízení s aukcí byly doručeny tři nabídky, z toho jedna nabídka nesplnila podmínky výběrového řízení, kvůli pozdnímu doručení obálky. Nejvyšší nabídka podaná v listinné podobě byla 25 000 Kč a v aukci zájemci učinili celkem jedenáct příhozů.

Stavba se nachází na území obce Dolní Olešnice. Jde o roubenou dřevostavbu vesnické usedlosti – hospodářské stavení s obytnou místností, postavené pravděpodobně před rokem 1900. Stavba je ve velmi špatném stavu před zřícením a nelze ji z bezpečnostního důvodu užívat.

Kupující byl srozuměn s tím, že k předmětnému majetku naleží předkupní právo ve prospěch vlastníka stavební parcely a že předmětný majetek bude nabídnut předkupníkovi ke koupi bezodkladně po schválení kupní smlouvy ministerstvem financí. Předkupník ovšem své právo neuplatnil - ve lhůtě tří měsíců ode dne doručení nabídky nezaplatil kupní cenu ve výši sjednané ve smlouvě vzešlé z výběrového řízení s aukcí.

Majetek byl dříve veden v evidenci nedostatečně určitě identifikovaných vlastníků. Nemovitost byla původně zapsána ve vlastnictví fyzické osoby, do vlastnictví státu přešla dle dekretu prezidenta republiky č. 108/1945 Sb., o konfiskaci nepřátelského majetku. Po podrobném prověření nabývacích titulů tento majetek převzal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových do své příslušnosti hospodařit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…