ÚZSVM: Zámek Dívčí Hrad má nového majitele

22.09.2019 18:38

Opavské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových prodalo ve výběrovém řízení areál zámku Dívčí Hrad v okrese Bruntál za 4 890 000 korun. Novým majitelem se stal spolek HIGHLANDER HERITAGE.

ÚZSVM: Zámek Dívčí Hrad má nového majitele
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Areál tvoří kromě budovy zámku také několik provozních budov včetně barokní sýpky a bývalé konírny. Celková plocha pozemků činí 5 998 m2. Areál byl prohlášen kulturní památkou a zapsán do Ústředního seznamu kulturních památek v roce 1958.

ÚZSVM se snažil prodat tuto kulturní památku od konce roku 2016, kdy proběhlo první kolo výběrového řízení, jehož čtyři kola proběhla bez podání nabídky. Páté kolo výběrového řízení mělo sedm zájemců a všichni se zúčastnili následné aukce, ve které byla minimální kupní cena zvýšena 22 příhozy na konečnou kupní cenu 5 010 000 Kč.

Vítěz výběrového řízení, se kterým byla uzavřena kupní smlouva, však nebyl schopen dostát svým závazkům a kupní cenu uhradit. Dle podmínek výběrového řízení po odstoupení od smlouvy vítězi propadla kauce složená při podání nabídky a dále mohlo začít jednání s druhým v pořadí, tedy se spolkem HIGHLANDER HERITAGE. Jednání skončilo nakonec úspěšně a zámek má nyní svého nového majitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…