ÚZSVM je první státní institucí, která zajistila školení k aplikaci Záchranka pro své zaměstnance

18.11.2019 19:27

Celkem 108 zaměstnanců Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) se zúčastnilo školení k poskytování první pomoci a aplikaci Záchranka pod vedením jejího zakladatele Filipa Maleňáka a Jany Poštové ze Zdravotnické záchranné služby Hlavního města Prahy.

ÚZSVM je první státní institucí, která zajistila školení k aplikaci Záchranka pro své zaměstnance
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

„Zaměstnanci ÚZSVM se často kvůli svým pracovním povinnostem pohybují v terénu, kde mohou nastat různé krizové situace. Proto je školení k aplikaci Záchranka velmi přínosné. Naši zaměstnanci tak nyní budou schopni nejen okamžitě a snadno přivolat pomoc, ale třeba zachránit i lidský život. Bezplatnou aplikaci nainstalujeme do všech služebních mobilních telefonů,“ řekla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

„Velmi si vážím spolupráce mezi tvůrci aplikace, záchrannou službou a státní správou. Podle mého názoru je to spolupráce smysluplná, dlouhodobá a prospěšná pro všechny zúčastněné strany. Velmi si vážím přístupu Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, které je první státní institucí, která toto školení pro své zaměstnance uspořádala,“ řekl zakladatel a tvůrce aplikace Záchranka Filip Maleňák.

Součástí školení byla přednáška na téma systému záchranné služby v ČR a poskytnutí první pomoci, instruktáž k využití aplikace Záchranka pro tísňová volání a praktická ukázka použití defibrilátoru k záchraně lidského života. Tento defibrilátor je také umístěn v recepci ÚZSVM na Rašínově nábřeží v Praze a je také zanesen do aplikace Záchranka.

Cílem této akce bylo předat zaměstnancům ÚZSVM maximum vědomostí o záchraně lidského života atraktivní a moderní formou zaměřenou na skutečnou praxi. V příštím roce je kurz plánován také pro zaměstnance regionálních pracovišť ÚZSVM.

Aplikace Záchranka je oficiální mobilní aplikace pro kontaktování Zdravotnické záchranné služby ČR, Horské služby ČR a Vodní záchranné služby ČČK. Po stisknutí nouzového tlačítka aplikace vytáčí číslo 155 a zároveň odesílá záchranářům nouzovou zprávu s polohou a dalšími informacemi.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…