ÚZSVM předal Státnímu pozemkovému úřadu téměř čtyři hektary půdy

08.04.2019 22:30

Novojičínské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových převedlo Státnímu pozemkovému úřadu celkem třináct pozemků v katastrálním území Butovice, Heřmanice u Oder, Hrabětice nad Odrou, Odry, Sedlnice, Stachovice, Straník, Tichá na Moravě a Vražné u Oder o souhrnné výměře 39 299 m2 a v celkové účetní hodnotě 274 453 Kč.

ÚZSVM předal Státnímu pozemkovému úřadu téměř čtyři hektary půdy
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

?Uvedené pozemky se nachází ve volné krajině a jsou součástí lánů obdělávané zemědělské půdy. Většina pozemků byla předána Státnímu pozemkovému úřadu v souladu se zákonem o majetku státu, na zbylé pozemky dopadal zákon o půdě. Převedený zemědělský majetek využije Státní pozemkový úřad nejen k vypořádání restitučních nároků restituentů, ale též jako rezervu pro pozemkové úpravy, kdy se ve veřejném zájmu uspořádávají pozemky, scelují se nebo dělí a zabezpečuje se jimi přístupnost případně vyrovnání hranic pozemků tak, aby byly vytvořeny podmínky pro účelné hospodaření vlastníků půdy. Tímto dochází také k uspořádání vlastnických práv a k zajištění zlepšení kvality života ve venkovských oblastech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…