ÚZSVM převzal šest pozemků po zaniklém státním podniku Jihomoravské cukrovary

27.03.2019 18:42

Hodonínské pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových převzalo po důkladném prošetření veškerých nabývacích titulů šest pozemků v Hodoníně o celkové výměře 5 223 m2 dohledané pomocí Mapy majetku státu.

ÚZSVM převzal šest pozemků po zaniklém státním podniku Jihomoravské cukrovary
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemky byly v katastru nemovitostí zapsány na již neexistující podnik Jihomoravské cukrovary, národní podnik Staré Město u Uherského Hradiště, který zanikl v roce1997.

Pět pozemků se nachází na jižním okraji zastavěného území Hodonína, podél komunikace mezi železniční tratí směr Holíč, šestý pozemek pak leží v Koupelní ulici, poblíž budovy Státního okresního archivu v Hodoníně.

Začátkem minulého století vlastnila pozemky v té době významná firma Brüder Redlich und Berger, která v Hodoníně provozovala mlýn a cukrovar. v Roce 1945 ale byla pod názvem Akciová společnost cukrovarnická znárodněna dle dekretu prezidenta republiky. Znárodněný majetek byl začleněn do nově založeného národního podniku Jihomoravské cukrovary.

ÚZSVM v roce 2015 vypracoval unikátní inventuru nemovitostí zapsaných v katastru nemovitostní na stát – Mapu majetku státu. Díky ní zjistil, že v České republice se nacházelo 25 557 nemovitostí, které byly zapsány na subjekty zaniklé, nedohledané, nedostatečně identifikované či v likvidaci. ÚZSVM se na vyřešení těchto nemovitostí zaměřuje a celá řada jich již byla převedena na nového vlastníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…