ÚZSVM prodal velmi zanedbaný dům v centru Hlinska

02.01.2018 18:01

V roce 2015 získalo pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Pardubicích na základě odúmrti přízemní domek s miniaturní zahrádkou v centru Hlinska.

ÚZSVM prodal velmi zanedbaný dům v centru Hlinska
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Objekt byl cca dva roky neobývaný, byl však také neobyvatelný, zarovnaný od podlahy po střechu různými krabicemi, kartony, tiskovinami, polínky a dalším neurčitým haraburdím všeho druhu. Stejně tak i zahrádka byla zastavěna různými přístřešky a kůlničkami. Přímo před kuchyňským oknem rostl statný smrk.

Při přebírání objektu byli zaměstnanci ÚZSVM upozorněni sousedy na nadměrný výskyt hlodavců, kteří zde vesele vegetovali, množili se, způsobovali nepředstavitelný zápach v objektu a hojně se šířili po okolí. Na vyklízení objektu bylo využito služeb specializované firmy, která z objektu odvezla dva velkoobjemové kontejnery odpadu.

Znaleckým posudkem byla stanovena cena zjištěná ve výši 389 050 Kč, tu však výrazně převyšovala cena obvyklá ve výši 640 000 Kč a při připočtení všech nákladů byla minimální kupní cena pro 1. kolo výběrového řízení stanovena na 700 000 Kč.

V prvních čtyřech kolech o nemovité věci nikdo neprojevil zájem a cena byla postupně snížena až na částku 486 000 Kč pro 5. kolo výběrového řízení. Nemovitost si tentokrát byli prohlédnout 3 zájemci, ale jen jeden z nich podal nabídku ve výši vyhlašované minimální kupní ceny. Vzhledem k tomu, že nabídka splňovala všechny potřebné náležitosti, byl majetek za tuto cenu prodán.

Odúmrť je v právním řádu České republiky obecně definována v občanském zákoníku takto: dědictví, které nenabude žádný dědic, připadne státu. Příslušnost ÚZSVM hospodařit s takto nabytým majetkem vyplývá ze zákona o majetku státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …