ÚZSVM v Chomutově prodal pozemek po neexistujícím podniku

25.12.2018 20:18

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových prodal přímým prodejem pozemek v Třebušicích na Mostecku v okrajové části areálu Teplárny Komořany. Pozemek byl dříve zapsán na již neexistující státní podnik Chemlit.

ÚZSVM v Chomutově prodal pozemek po neexistujícím podniku
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemek o rozloze 499 m2 je z větší části slepou komunikací, která zasahuje do pozemku, který je příjezdovou cestou ke stavbě ve vlastnictví kupující akciové společnosti. Pozemek tvoří s příjezdovým pozemkem a stavbou funkční celek.

V průběhu majetkoprávního šetření bylo zjištěno, že pozemek od roku 1947 patřil národnímu podniku Severočeské hnědouhelné doly. Dále byla dohledána hospodářská smlouva, kterou byl pozemek v roce 1980 předán státnímu podniku Chemopetrol. Ministerstvo průmyslu a obchodu pak k archivnímu šetření sdělilo, že vzhledem k tomu, že k pozemku je zapsáno právo hospodaření na státní podnik Chemlit a k dalším skutečnostem, lze konstatovat, že právo hospodaření k pozemku, jako dohledanému státnímu majetku, přešlo v souladu se zákonem o majetku státu na ÚZSVM.

Jedná se tedy o majetek státu, o němž bylo zjištěno, že s ním žádná organizační složka nehospodaří. Kupující společnost získala výše popsaný pozemek do svého vlastnictví za kupní cenu ve výši 187 530 Kč. Kupní smlouvu následně odsouhlasilo Ministerstvo financí udělením schvalovací doložky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…