ÚZSVM v Liberci prodal pozemek po zrušené STS Chrastava

28.04.2018 7:34

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Liberci prodal pozemek v obci Hrádek nad Nisou o rozloze 29 m2 za 10 tisíc korun. Úřad pozemek převzal po dnes již neexistujícím státním podniku Strojní a traktorové stanici Chrastava.

ÚZSVM v Liberci prodal pozemek po zrušené  STS Chrastava
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemek spravovala na základě hospodářské smlouvy z roku 1967 Strojní a traktorová stanice Chrastava, národní podnik. V roce 1997 byl státní podnik Strojní a traktorová stanice Chrastava rozhodnutím tehdejšího ministra zemědělství bez likvidace zrušen. Majetek přešel na dnes již zrušený Fond národního majetku. Pozemek však zůstal zapsán na listu vlastnictví pro Strojní a traktorovou stanici Chrastava. V tomto případě se tak jedná o majetek, se kterým žádná organizační složka nehospodaří, a proto byl podle zákona o majetku státu ohlášen na ÚZSVM, aby s ním mohl hospodařit.

Pozemek se nachází v západní okrajové části města Hrádek nad Nisou zvané Cikánský kout, v nezastavěném území bez dopravní obslužnosti a dostupnosti služeb, v lesním mírně svažitém terénu, v blízkosti naučné turistické stezky. Přístup na pozemek je pouze ze sousedních pozemků ve vlastnictví Lesů ČR a právnických firem. V územním plánu města je veden jako plocha ostatních komunikací a část jako plocha lesní půdy. Z tohoto důvodu byl nabízen mimo jiné i státnímu podniku Lesy ČR, který však o pozemek neprojevil zájem.

Liberecké pracoviště na prodej pozemku vyhlásilo výběrové řízení. Pozemek se podařilo prodat již v prvním kole výběrového řízení. Pro toto kolo byla minimální kupní cena stanovena ve výši 6 860 Kč. Jediný zájemce – myslivecké sdružení – nabídl částku ve výši rovných 10 000 Kč a stal se tak vítězem výběrového řízení.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…