ÚZSVM v Náchodě postupně zvelebuje převzatou budovu v centru

22.01.2018 15:02

Péče o převzaté objekty, kterým dřívější správci nevěnovali odpovídající pozornost, přináší pracovníkům Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) často i nečekané komplikace. Hovořit o tom mohou i zaměstnanci odloučeného pracoviště v Náchodě. Takové zkušenosti mají například s domem v Krámské ulici v centru města, který přešel do příslušnosti hospodaření úřadu od Zdravotního ústavu se sídlem v Ústí nad Labem v únoru loňského roku.

ÚZSVM v Náchodě postupně zvelebuje převzatou budovu v centru
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Předchozím vlastníkem dlouhodobě ne příliš udržovaná budova prošla za necelý rok správy ÚZSVM první fází postupné renovace. Podařilo se opravit fasádu průčelí, zprovoznit vyhřívání okapů, zajistit teplou vodu pro uživatele kanceláří ve 3. podlaží, vyčistit dvůr ve vnitřní části objektu od nánosů holubího trusu či opravit vchodové dveře.

Nemalé starosti jsou však často také s opravou zdánlivých drobností. Takovou byla i prasklá plastová hadička splachovače na toaletě v jednom z nájemních prostor objektu. Havárie nastala pozdě večer ze soboty na neděli, kdy uživatel daných místností nebyl přítomen. I při co nejrychlejším uzavření přívodu vody v postiženém traktu budovy odpovědnými pracovníky ÚZSVM došlo ke značnému vytopení dané části budovy, kde voda tekla po schodišti a chodbě domu.

Hned po víkendové nehodě pracovníci ÚZSVM prasklou součást splachovače vyměnili za bezpečnou tlakovou hadičku. Zároveň byla zkontrolována veškerá napojení na vodovodní rozvody v budově. Preventivně byly vyměněny tři další plastové hadičky a kompletně jeden splachovač, jehož stav by záhy mohl způsobit podobné problémy.

Až prostory, které byly promočeny tekoucí vodou, zcela vyschnou, zajistí ÚZSVM jejich vymalování. Do budoucna bude odloučené pracoviště ÚZSVM pokračovat v opravě fasády a vyhřívání dalších okapů, budou provedeny nátěry oken a dveří a další potřebné úpravy objektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…