ÚZSVM v Náchodě prodal historický dům na předměstí Jaroměře za víc jak dva a čtvrt milionu korun

12.07.2021 10:39 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Náchodě prodal ve druhém kole elektronické aukce historický dům včetně pozemku v Jaroměři.

ÚZSVM v Náchodě prodal historický dům na předměstí Jaroměře za víc jak dva a čtvrt milionu korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jediný zájemce z Mladé Boleslavi za nemovitosti uhradil kupní cenu ve výši 2 340 000 Kč. Stavbou patrového domu, jehož stáří je odhadnuto minimálně na 150 let, je téměř zcela zastavěn stavební pozemek. Nemovité věci se nacházejí v památkové zóně Jaroměře, poblíž kostela sv. Jakuba, který byl založen již ve 14. století a celé Jakubské Předměstí se pyšní těmito historickými domy, které se hlavně vyznačují klenutými stropy ve sklepeních.

Stát nabyl vlastnické právo k nemovitostem na základě kupní smlouvy mezi Městským národním výborem v Jaroměři a fyzickou osobou v roce 1990. ÚZSVM získal příslušnost hospodařit s majetkem po Okresním úřadu Náchod.

Po celou dobu vlastnictví majetku státem zde měla své útočiště Pionýrská skupina přátelství z Jaroměře, nejprve v trvalém užívání a později ve výpůjčce, a dům udržovala. Prodej nemovitostí podléhal souhlasnému stanovisku Ministerstva financí a zároveň byla kupní smlouva zveřejněna v registru smluv.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…