ÚZSVM v Ústí nad Labem prodal v roce 2018 převzatý majetek za téměř 14 milionů

07.04.2019 20:19

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Ústí nad Labem převzal v loňském roce od státních organizací celkem 439 položek nepotřebného majetku v celkové účetní hodnotě 120,4 milionu korun.

ÚZSVM v Ústí nad Labem prodal v roce 2018 převzatý majetek za téměř 14 milionů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

V loňském roce předaly ÚZSVM svůj nepotřebný majetek například Ministerstvo vnitra, Státní veterinární správa, Agentura ochrany přírody a krajiny, Krajská hygienická stanice Libereckého kraje, Akademie věd ČR či Státní pozemkový úřad. Nejvíce položek majetku, a to 197, ústecké pracoviště ÚZSVM získalo od Ředitelství silnic a dálnic. ÚZSVM následně tento majetek bezúplatně převádí krajům, městům, obcím či jiným státním institucím nebo ho prodává v transparentních výběrových řízeních.

V roce 2018 ústecké pracoviště bezúplatně převedlo 109 nemovitostí v celkové účetní hodnotě 17,7 milionu Kč. Jednalo se především o pozemky pod místními komunikacemi II., III. a IV. tříd či o pozemky tvořící zemědělský půdní fond. V loňském roce takto získaly do svého vlastnictví pozemky pod komunikacemi např. Dubá, Desná, Liberec, Ústí nad Labem, Liberecký kraj, státní podnik Povodí Ohře nebo Státní pozemkový úřad.

Formou výběrového řízení s aukcí či přímým prodejem se ústeckému ÚZSVM podařilo prodat například bývalou administrativní budovu Úřadu práce v Podbořanech za 3 862 000 Kč, budovu bývalého veterinárního střediska v Liberci 2 924 000 Kč, bývalé rekreační středisko v Jablonci nad Nisou za 2 201 000 Kč či za bývalou administrativní budovu převzatou od Národního památkového ústavu v Ústí nad Labem za 3 500 000 Kč.

Celkově tak ÚZSVM v Ústí nad Labem v loňském roce získal prodejem nepotřebného majetku převzatého od státních institucí 13 758 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…