Unicorn Vysoká škola se spojuje s esportovní ligou SČSEL

22.11.2023 10:23 | Tisková zpráva

Unicorn Vysoká škola se spojuje se Slovenskou a Českou středoškolskou esportovní ligou (SČSEL). Toto nové spojení nabídne mnoho příležitostí jak pro esportovní hráče, tak i pro širší komunitu. V rámci partnerství vzniknou unikátní kurzy, které posílí esportovní komunitu a otevřou dveře studentům, kteří se o esport zajímají a chtějí si v něm budovat kariéru.

Unicorn Vysoká škola se spojuje s esportovní ligou SČSEL
Foto: yzone.sk
Popisek: Středoškolská esport liga

Vysoká škola IT, datové analýzy a businessu Unicorn University, známá svým zaměřením na inovace, technologie a propojení studia s praxí, vstupuje do partnerství se Slovenskou a Českou středoškolskou esportovní ligou (SČSEL). Toto partnerství přináší nové příležitosti nejen pro hráče, trenéry a manažery ligy, ale také otevírá dveře pro celou esportovní komunitu v Česku a na Slovensku, kde esport zažívá rapidní růst. Jde o kompetitivní online hraní různých žánrů her, ať už strategických, akčních nebo sportovních, s jasně definovanými pravidly, která musí hráči dodržovat.

Toto partnerství otevírá dveře studentům, kteří chtějí budovat kariéru v esportovním průmyslu a stát se vývojáři samotných her anebo třeba manažery týmu. Dalším cílem je posílit esportovní komunitu prostřednictvím exkluzivních vzdělávacích programů a kurzů. Paralelně s tím chce Unicorn Vysoká škola využít své odbornosti v oblasti IT a technologií a přinést do esportovního prostředí inovace a nová technologická řešení pro hráče, což zlepší kvalitu vzdělávání v oblasti esportu. Technologickým know-how podpoří implementaci prostředků pro zlepšení výkonu hráčů, bezpečnosti nebo streamování esportovních událostí. Pokročilou analýzou dat lze umožnit lepší porozumění chování hráčů a diváků, a tím přispět k vylepšení pravidel ligy a zlepšení divácké zkušenosti. Při studiu na Unicorn Vysoké škole mohou studenti získat praktické zkušenosti platné v esportovním průmyslu, ať už jako zmínění analytici dat, nebo manažeři týmu či vývojáři her. Tímto způsobem získají reálný pohled na průmysl a vytvoří si vlastní síť kontaktů na mezinárodní úrovni.

unicorn

„Společné partnerství Unicorn Vysoké školy a SČSEL symbolizuje novou éru vzdělávání a podpory esportu mezi středoškoláky. Esport je v poslední době stále populárnější a my jsme hrdí, že můžeme být u toho, a zároveň poskytovat kvalitní vzdělání. Naším cílem je nejenom podpořit hráče i po jejich aktivní kariéře a přinést inovace do esportovního prostředí, ale také posílit vzdělání a rozvoj esportovních talentů. Největší synergii této spolupráce vidíme ve vytváření talentového potenciálu, akademickém výzkumu a rozvoji oboru esportu. Tato spolupráce může přinést nové poznatky a inovace v oblastech softwarového vývoje, herního designu, esportovního managementu, psychologie hráčů a dalších souvisejících témat.” komentuje Michal Franko, marketingový ředitel Unicorn Vysoké školy.

"Hlavním cílem herního turnaje SČSEL je podpořit rozvoj komunikativních a kognitivních schopností žáků, které podle nejnovějších vědeckých studií výborně rozvíjejí počítačové hry. Některé ze soutěžních her podněcují žáky k průběžnému studiu podkladových materiálů ke hře nebo k nové verzi hry. Podkladové materiály ke hrám jsou obvykle pouze v angličtině, takže kromě budování vztahu ke čtení a samostudiu přispívají tyto hry také k rozvoji anglického jazyka, jehož znalost je dnes samozřejmostí. Herní turnaj zábavnou a hravou formou rozvíjí také dovednosti, které studentům výrazně usnadní uplatnění na trhu práce i v běžném životě," komentuje David Moštenicky, projektový manažér SČSEL.

Poslední sezona SČSEL přinesla tříměsíční boje více než 1500 studentů o vítězství v turnajích populárních her CS:GO, League of Legends, Valorant, APEX Legends a poprvé i Rocket League. Studenti ze slovenských a českých středních škol soutěžili ve společné kombinované lize o ceny v hodnotě více než 6500 €, které do ligy věnovali partneři.

unicorn

V uplynulé sezoně se do ligy zapojilo 960 středních škol z České republiky a Slovenska, přičemž liga probíhala od března až do června. Vrcholným momentem bylo online finále, jehož živý přenos na platformě Twitch sledovalo více než 63 000 unikátních diváků. Letošní sedmá sezona přináší novinku: studenti se mohou zapojit nejen do klasické dlouhodobé ligy, ale také do nově zavedených doprovodných mini-turnajů.

UNICORN VYSOKÁ ŠKOLA je soukromá vysoká škola v Praze, která se zaměřuje na výuku informačních technologií, datové analýzy a businessu. Škola, která je v Česku jedinou vysokou školou s plně akreditovaným online vzděláváním, nabízí bakalářské a magisterské studijní programy, které jsou akreditovány Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Unicorn Vysoká škola klade důraz na propojení výuky s praxí. Studenti mají možnost účastnit se odborných stáží u významných IT firem, jako je například Google, Škoda Auto nebo Microsoft. Absolventi školy jsou tak dobře připraveni na nástup do kariéry a mají velké šance na uplatnění na trhu práce.

Středoškolská esportovní liga (SČSEL), kterou provozuje esportovní agentura YGames Company, aktivně podporuje esport mezi středoškoláky v Česku a Slovensku. Tato liga vytváří konkurenční prostředí a zvyšuje povědomí o esportu s ambicí rozvíjet komunikační a kognitivní dovednosti studentů. Liga klade důraz na týmové soutěže, v nichž dominuje kvalitní komunikace, soudržná týmová spolupráce a promyšlená taktika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…