Unie herního průmyslu: Kamenné herny se staly bezpečnější než internet

15.05.2018 11:32

Teprve od letošního ledna začala fungovat klíčová opatření podle zákona o hazardních hrách: nutnost registrace hráčů a potřeba získat nová povolení pro herny a kasina. To způsobilo prudký pokles tržeb kamenných heren a kasin v prvním čtvrtletí 2018 o více než polovinu. Tomu odpovídá i pokles počtu provozoven a automatů i v místech, kde neplatí žádné regulační vyhlášky.

Unie herního průmyslu: Kamenné herny se staly bezpečnější než internet
Foto: UHP ČR
Popisek: Unie herního průmyslu

Od ledna 2018 lze říci, že kamenná herna je pro hráče-spotřebitele bezpečnější prostředí než internetové kasino. Do herny musí hráč fyzicky přijít, registrovat se a hraje za desetinové sázky oproti online kasinu. Navíc má herna na rozdíl od internetu povinnou zavírací dobu od 2 do 10 hodin ráno.

Od roku 2017 legálně fungují internetová kasina, kde jsou ty samé hry, jaké dříve mohly být jen v kamenné herně. Jako v jiných oborech zábavy, hráči budou postupně přecházet ze silně regulovaných heren na svobodnější internet. O tom svědčí zejména prudký růst oboru online kurzových sázek. Politici, zejména komunální, řeší regulaci kamenného hazardu, ale internetu se nevěnuje pozornost.

Následující tabulka prezentuje výnosy loterní daně z technických her v kamenných provozovnách a na internetu v roce 2017 a v první čtvrtletí roku 2018. Tento výnos se dále dělí mezi stát a obce. Ze statistik je vidět prudký pokles výnosů zdanění, a tedy i tržeb provozovatelů, které tvoří daňový základ, v první čtvrtletí 2018.


Zdrojem statistických informací v tabulce je MFČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…