Unikátní láhev získala prestižní ocenění Obal roku 2014 i Silver Design Touch 2014

21.07.2014 16:25

Láhev s vnitřním reliéfem společnosti O-I, světové jedničky ve výrobě skleněných obalů, potvrdila svou jedinečnost a koncem června získala hned dvě prestižní ocenění – Obal roku 2014 a Silver Design Touch 2014.

Unikátní láhev získala prestižní ocenění Obal roku 2014 i Silver Design Touch 2014
Foto: O-I
Popisek: Láhve s vnitřním reliéfem společnosti O-I

Unikátní typ láhve s tzv. vnitřním reliéfem (označovaným též interní embossing) je převratnou novinkou v obalovém designu skla. Společnost O-I ji poprvé uvedla před dvěma lety ve Spojených státech, kde reliéf pokrýval pouze hrdlo láhve. Na českém trhu byla láhev představena v prosinci loňského roku v atraktivnější podobě, tedy s embossingem uvnitř celé láhve. Při její výrobě společnost uplatňuje nejmodernější technologické a inovativní postupy. Použitá technologie vnitřního reliéfování lahví dokáže vytvářet atraktivní a nevšední dekorace, které díky svému umístění uvnitř láhve nenarušují její vnější povrch. Samotná etiketovací plocha tedy zůstává zcela hladká a lze s ní nejrůznějším způsobem pracovat a dále dotvářet výsledný vzhled baleného produktu.

„Skleněná láhev s vnitřním reliéfem je pro nás srdcovou záležitostí. Mistrovským způsobem v sobě propojuje účelnost, praktičnost a estetiku. Je proto vhodná zejména pro víno a alkoholické nápoje, kdy zákazníci nejvíce ocení efekt plastičnosti, který je odhalován s postupným ubýváním tekutiny. Moc nás těší, že právě tato láhev získala letos hned dvě prestižní ocenění, a to Obal roku v kategorii nápoje a Silver Design Touch,“ uvedla Adriana Ryjáčková, Design projekt manažerka společnosti O-I.

V soutěži Obal roku se společnosti O-I dařilo i v minulých letech. V roce 2012 získala ocenění za design skleněné láhve Hanácké vodky, v loňském roce pak byla oceněna za produkt Mléko ve skle.

O společnosti O-I

O-I je výrobce skleněných obalů utvářejících značky zákazníků, které jsou založeny na technických odborných znalostech, a které vynikají řemeslným zpracováním. Vynalézavý design a výrobní možnosti odlišují firmu O-I od ostatních výrobců – díky nim získala celosvětově vedoucí postavení ve výrobě skleněných obalů s cílem provádět výrobu ekologicky a s ohledem na udržitelný rozvoj. Ten je prospěšný nejen pro životní prostředí, ale i obecně pro obchod. Snížením spotřeby energie v rámci výrobních procesů se společnpsti O-I daří zlepšovat způsob podnikání a zmírňuje dopad těchto procesů na životní prostředí.

V České republice O-I zaměstnává téměř 400 zaměstnanců ve dvou provozech. Mateřskou společností a zároveň jediným vlastníkem společnosti O-I Sales and Distribution Czech Republic, s.r.o. je společnost O-I Manufacturing Czech Republic, a.s., která se zabývá výrobou obalového skla. V České republice má společnost O-I dva závody, a sice v Novém Sedle na Karlovarsku, kde se vyrábí barevné sklo, a v Dubí na Teplicku, kde je vyráběno sklo bílé. 

O soutěži Obal roku

Česká národní soutěž OBAL ROKU je určená pro české i zahraniční firmy, které se podílejí na zajímavém obalovém řešení. Cílem soutěže je vyzdvihnout a propagovat nejlepší myšlenky, inovace a technologie v oblasti balení, které se na českém i zahraničním trhu objevují. Obdobně jako v celosvětové soutěži WorldStar for Packaging jsou přihlášená obalová řešení členěna dle oblasti použití do 8 kategorií: Potraviny; Nápoje; Kosmetika; Farmaceutické produkty; Čistící a prací prostředky; Elektronika a spotřebiče; Automotive; Ostatní.  Odborné hodnocení přihlášených obalů proběhlo 17. června. Zástupcům firem oceněných exponátů v letošním ročníku soutěže budou předány trofeje a certifikáty v rámci Obalového galavačera 2014, který se uskuteční 26. listopadu v Aquapalace hotelu v Praze. V průběhu galavečera budou vyhlášeni i držitelé „ZLATÉ, STŘÍBRNÉ a BRONZOVÉ CENY PŘEDSEDKYNĚ KOMISE 2014". 

Více o soutěži naleznete zde: http://www.obalroku.cz/obal-roku-2014 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…