Univerzita Karlova vylepšila své postavení v prestižním mezinárodním hodnocení QS World University Rankings

15.06.2020 8:24

Univerzita Karlova opět vylepšila své postavení v prestižním mezinárodním hodnocení QS World University Rankings. V nejnovějším vydání žebříčku se umístila na 260. místě a oproti loňskému roku se posunula vzhůru o více než 30 míst.

Univerzita Karlova vylepšila své postavení v prestižním mezinárodním hodnocení QS World University Rankings
Foto: Univerzita Karlova
Popisek: Univerzita Karlova

UK byla dobře hodnocena zejména v kategorii akademická reputace, kde patří mezi nejlepší dvě stovky světových škol, a také v kategoriích reputace mezi zaměstnavateli, podíl zahraničních studentů a průměrný počet studentů na učitele.

„Z úspěchu naší univerzity mám nesmírnou radost. Pokládám za velmi důležité, že samotné umístění vypovídá o výrazném zlepšení kontinuální práce celé naší akademické obce. Jsem na to hrdý a jsem rád, že prestiž UK přetrvává a má trend se i nadále zlepšovat,“ uvedl rektor UK prof. Tomáš Zima.

Žebříček QS World University Rankings, jenž patří mezi tři nejprestižnější mezinárodní srovnání vysokých škol, pro letošní vydání klasifikoval tisíc škol z téměř osmi desítek zemí. Jednotlivé školy byly hodnoceny v oblastech reputace mezi učiteli a vědci z jiných vysokých škol, renomé mezi zaměstnavateli, citovanosti jejich autorů, průměrného počtu studentů na jednoho vyučujícího a internacionalizace akademické obce.

V žebříčku se celkově umístilo deset vysokých škol z ČR. Kromě UK se v žebříčku umístily Vysoká škola chemicko-technologická, České vysoké učení technické, Masarykova univerzita, Univerzita Palackého v Olomouci, Vysoké učení technické v Brně, Mendelova univerzita v Brně, Technická univerzita v Liberci, Česká zemědělská univerzita a Univerzita Pardubice.

Univerzita Karlova tak navázala na jarní výsledky v žebříčku QS World University Rankings by Subject, který její katedry, instituty, kliniky, ústavy a centra zařadil mezi nejlepší světová pracoviště celkem v jedenácti oborech, přičemž geografie spolu s anatomií a fyziologií se dostaly mezi stovku nejlepších oborů na světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…