Upřesnění cen nadstandardní péče v boskovické nemocnici

11.07.2012 9:00

První týden v červenci uveřejnila média článek o srovnání cen nadstandardní péče v nemocnicích v České republice. Srovnání cen se týkalo fixace polymerovaným plastem, která je oproti klasické sádře pružnější a odlehčená a pojišťovny ji neproplácí. Ze srovnání cen vyšla boskovická nemocnice jako jedna z nejdražších. Vedení boskovické nemocnice však poukazuje na to, že došlo ke srovnávání nesrovnatelných cen.

Upřesnění cen nadstandardní péče v boskovické nemocnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice - ilustrační foto nemocnice

„Myslíme si, že v médiích se srovnávalo nesrovnatelné, protože například velikost bérce dospělého muže je značně odlišná od jeho velikosti u ženy, či dokonce u dítěte. Nelze tedy předem přesně říci, jakou částku konkrétní pacient za použitou fixaci polymerovaným plastem zaplatí. Navíc výrazně nízké ceny, uváděné některými nemocnicemi, jsou zajímavé už z toho důvodu, že nepokryjí ani pořizovací náklady na tuto speciální hmotu. V našem ceníku jsme uvedli nejvyšší možnou cenovou hranici za fixaci polymerovaným plastem,“ upozorňuje Jolana Vinická, ekonomická náměstkyně boskovické nemocnice, a dodává, že ihned upravili ceník tak, aby byl lépe pochopitelný.

Polymerovaný plast, používaný k nadstandardní fixaci, je materiál, který je uchováván ve formě svitků, podobných klasickému obvazu. Podle typu zranění a také podle rozměrů postižené končetiny lékař spotřebuje různé množství tohoto materiálu. Pacient pak uhradí pouze skutečně spotřebovaný materiál.

Boskovická nemocnice: Ceny jsou podobné jako u jiných nemocnic

Od 10. července tak v boskovické nemocnici platí upravený ceník nadstandardní péče, konkrétně ceník za fixaci polymerovaným plastem. „Konečná cena pro pacienta se odvíjí od množství spotřebovaného materiálu, které závisí na způsobu fixace končetiny,“ uvádí na pravou míru Jolana Vinická.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tiskovky.info

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…