Úřad práce: “Akademie řemesel“ sklidila v Rokycanech úspěch

31.10.2017 12:49

Celkem 451 žáků 8. a 9. tříd 11 základních škol z Rokycanska dorazilo na 12. ročník „Akademie řemesel 2017“. Akci pořádá tradičně ÚP ČR, konkrétně Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Rokycanech. Roli partnerů letos přijaly mimo jiné Město Rokycany a Unie zaměstnavatelských svazů ČR. Organizátoři se v rámci letošní prezentace středních škol a zaměstnavatelů zaměřili na oblast zdravotnictví. Cílem bylo podpořit studium zdravotnických a příbuzných oborů.

Úřad práce: “Akademie řemesel“ sklidila v Rokycanech úspěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Přehlídka byla určena především žákům 8. a 9. tříd základních škol a přispěla k informovanosti o potřebné kvalifikaci pracovníků v jednotlivých oborech firem regionu. Jak už bylo řečeno, letošní ročník výstavy obohatilo téma Zdravotnictví napříč studijními obory. Výstava nabídla nejen budoucím studentům středních škol, ale také široké veřejnosti možnost dalšího vzdělávání po ukončení ZŠ. Tak jako v předchozích ročnících prezentovaly své studijní obory jednotlivé střední školy a střední odborná učiliště z Plzeňského kraje a dalších regionů.

„Akademie řemesel 2017“ se zúčastnily dvě desítky středních škol a 6 významných zaměstnavatelů z Rokycanska. Jejich zástupci nabídli žákům i rodičům širokou paletu možností výběru vhodného studijního či učebního oboru a následného uplatnění na trhu práce. Poradenství a aktuální informace o trhu práce zase poskytovali návštěvníkům zástupci Úřadu práce ČR.

„Za velmi přínosnou považuji účast téměř všech zástupců základních škol na doprovodném programu. Právě základní školy mají nezanedbatelný vliv na vhodnou volbu povolání svých žáků, a tím pádem i na prevenci nezaměstnanosti v regionu,“ shrnuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Rokycanech Iveta Šimanová.

„Organizace výstavy má můj velký obdiv a respekt. Ve své praxi se často setkávám s tím, že ani externě najaté firmy s celým týmem zaměstnanců a dostatečnými prostředky nejsou schopny zajistit tak vysoce profesionální úroveň“, vyzdvihuje Vít Jásek z Unie zaměstnavatelských svazů Praha, která převzala nad konáním přehlídky záštitu.

Atmosféru stěžejního motta podpořili zástupci Integrovaného záchranného systému ČR, ale také další regionální zaměstnavatelé, kteří tak pomohli vytvořit reálnou představu o zdravotnické profesi ve skutečném prostředí.

Bohatý doprovodný program v podobě prezentace na pódiu pak realizovali sami studenti středních škol se svými učiteli. Příchozí tak mohli zhlédnout módní přehlídku, ukázku profesní sebeobrany, virtuální reality či poskytnutí první pomoci.

Oddělený program pro významné hosty pak probíhal v salonku restaurace Na Střelnici, kde téma zdravotnictví z pohledu jednotlivých subjektů představili zástupci Unie zaměstnavatelských svazů ČR, Asociace malých a středních podniků ČR, Nemocnice Plzeňského kraje, a.s., Fakulty zdravotnických studií ZČU v Plzni a Úřadu práce ČR. Zahajovacím příspěvkem pak obohatil doprovodný program Jiří Čáp – vítěz soutěže SESTRA ROKU 2016, který mezi diskutujícími hosty rozproudil plodnou debatu o systému vzdělávání zdravotnických pracovníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…