Úřad práce: Burza práce a vzdělání 2017 v Prostějově

17.09.2017 10:58

Jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne několik desítek zaměstnavatelů budou mít lidé 20. září 2017 v Prostějově.

Úřad práce: Burza práce a vzdělání 2017 v Prostějově
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

V tento den proběhne ve zdejším Společenském domě (Komenského 6) od 9 do 17 hodin „Burza práce a vzdělání“. Vstup i veškeré poradenství budou zdarma. Na organizaci této akce se spolupodílí Úřad práce ČR, Okresní hospodářská komora v Prostějově a Svaz průmyslu a dopravy ČR. Spolupořadatelem je Statutární město Prostějov.

Burza je určena široké veřejnosti. Jejím cílem je představit významné zaměstnavatele a jejich nabídku volných pracovních míst. Firmy seznámí návštěvníky se svými požadavky na nové potenciální zaměstnance. Zájemci se od nich také dozví, o jaké profese mají především zájem. Na prezentačních stáncích se příchozí mohou seznámit s jejich výrobním programem nebo se zúčastnit soutěží. Potravinářské firmy zase nabídnou ochutnávku svých výrobků. Zástupci Úřadu práce ČR pomohou návštěvníkům zorientovat se v dalším vzdělávání a v situaci na trhu práce.

Součástí „Burzy práce a vzdělání“ bude bohatý doprovodný program. Organizátoři připravili ukázky přijímacího pohovoru v cizích jazycích (angličtině a němčině) a ukázku assessment centra (skupinová metoda výběru). Chybět nebudou ani rady pro všechny, kteří chtějí vědět, jak zaujmout u výběrového řízení, včetně možnosti konzultace s vizážistkou.

„Příchozí si mohou vyslechnout prezentace jednotlivých firem či rozhovory moderátora se zástupci vystavovatelů. Atmosféru v sále Společenského domu oživí také taneční vystoupení a módní přehlídka,“ uvádí ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Prostějově Věra Crhanová.

Před Společenským domem bude připravena souprava tahače s návěsem. Zájemci o práci profesionálního řidiče si budou moc promluvit přímo s člověkem z praxe – s jedním z nejlepších profesionálních řidičů v České republice Rudolfem Pokorným.

„Dále bude možné shlédnout vojenskou techniku Armády ČR a Vojenské policie, včetně přehlídky zbraní naší armády. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost prohlédnout si vojenská vozidla, která se účastnila zahraničních misí,“ uzavírá ředitelka Okresní hospodářské komory v Prostějově Helena Chalánková.

Akce v Prostějově odstartuje jako první sérii Burz práce a vzdělání v Olomouckém kraji, které se během října uskuteční i v Šumperku, Přerově a Olomouci. Veškeré informace o burzách (včetně seznamu vystavovatelů) jsou k dispozici na webu www.burzapav.cz, příp. facebook.com/uradprace.cr

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…