Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: BOHEMIA ENERGY může převzít část podniku RIGHT POWER

16.07.2016 8:35

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil svým prvostupňovým rozhodnutím ze 7. června 2016 společnosti BOHEMIA ENERGY entity s.r.o. nabýt část podniku společnosti RIGHT POWER, a.s., tvořenou souborem hmotného i nehmotného majetku používaného k prodeji a dodávkám elektrické energie a zemního plynu konečným odběratelům v České republice. Rozhodnutí dosud není pravomocné.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: BOHEMIA ENERGY může převzít část podniku RIGHT POWER
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Skupina BOHEMIA ENERGY působí zejména v oblasti velkoobchodu a maloobchodu s elektrickou energií a zemním plynem. Nabývaná část podniku RIGHT POWER působí na území České republiky v oblasti maloobchodního prodeje elektrické energie a zemního plynu.

Po přezkoumání možných dopadů spojení Úřad konstatoval, že společný tržní podíl spojujících se soutěžitelů v žádné z dotčených oblastí maloobchodních dodávek elektrické energie a zemního plynu nepřesahuje hranici 15 %. Spojující se soutěžitelé budou dále v dotčené oblasti vystaveni dostatečné konkurenci, např. ze strany podnikatelských uskupení společností ČEZ, a.s., E.ON Česká republika, s.r.o. nebo RWE Česká republika a.s. Posuzované spojení soutěžitelů tedy nevzbuzuje obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…