Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zasáhl proti omezování obchodníků outletovým centrem

14.04.2018 17:53

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil svým prvostupňovým nepravomocným rozhodnutím sankci ve výši 1 012 000 Kč společnosti Via FAOC s.r.o. (dále jen Via FAOC) za uzavírání a plnění zakázaných dohod na trzích pronájmu obchodních prostor v outletových centrech. Proti rozhodnutí může být podán rozklad.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zasáhl proti omezování obchodníků outletovým centrem
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Soutěžitel Via FAOC , který pronajímá obchodní prostory v outletovém centru Fashion Arena Prague Outlet (dále jen FAPO), porušil zákon o ochraně hospodářské soutěže tím, že s nájemci obchodních prostor v uvedeném centru uzavíral dohody, na jejichž základě nesměli tito nájemci vykonávat svou činnost v jiném outletovém centru v určitém geografickém okruhu od FAPO. Tyto omezující doložky společnost Via FAOC uzavírala a plnila od 10. 4. 2014, kdy se se stala provozovatelem FAPO. Od této doby také ponechala v platnosti a plnila doložky, které od zahájení provozu FAPO v listopadu 2007 uzavíral předchozí vlastník FAPO, společnost Euro Mall Štěrboholy a.s.

Podle rozhodnutí Úřadu jde o zakázané dohody, jejichž výsledkem mohlo být narušení hospodářské soutěže na relevantním trhu pronájmu obchodních prostor v outletových centrech za účelem prodeje outletového zboží na území vymezeném 60minutovou dojezdností od outletového centra a dále i na lokálně vymezených relevantních trzích pronájmu obchodních prostor v outletových centrech za účelem prodeje outletového zboží na území nacházejícím se mimo území uvedené výše.

Úřad svým rozhodnutím zakázal plnění předmětných dohod a kromě sankce uložil i nápravné opatření, podle něhož musí Via FAOC informovat všechny své nájemce o neplatnosti dohod o omezení dosahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…