Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových: Písek se stane městem, v němž nebudou státní subjekty v komerčním nájmu

13.05.2016 18:03

Město Písek bude do konce letošního roku městem, v němž státní instituce nebudou sídlit v privátních pronájmech. Stěhování z komerčního nájmu do státního objektu se zde týká čtyř státních subjektů, přičemž roční úspora na nájmech činí více jak 460 tisíc korun. Jedná se o výsledek pilotního projektu Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v rámci Jihočeského kraje na stěhování úředníků z nájmů do státních budov.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových: Písek se stane městem, v němž nebudou státní subjekty v komerčním nájmu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

„Cíl ÚZSVM výrazně snižovat výdaje ze státního rozpočtu optimalizací rozmístění státních úředníků se začíná plnit. Prvním z příkladů je město Písek, kde se nám podařilo přemístit všechny státní instituce z nájmu do státních prostor. Díky tomu se jen v Písku ročně ušetří stovky tisíc korun a naší snahou je, aby se tímto způsobem v co nejkratším čase podařilo vyřešit rozmístění státních úředníků po celé republice, “ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Ke změně adresy ÚZSVM vyzval Probační a mediační službu, Centrum pro regionální rozvoj a Českou správu sociálního zabezpečení. Tyto státní instituce se přestěhovaly do prostor sídla regionálního pracoviště ÚZSVM v Písku. Zbývající státní subjekt - Ústav pro hospodářskou úpravu lesů se ke konci roku 2016 přestěhuje z nestátního subjektu Vyšší odborné školy lesnické a Střední lesnické školy Bedřicha Schwarzenberga do písecké budovy Ministerstva zemědělství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …