Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových ušetří téměř devadesát milionů na IT systémech

14.11.2016 12:29

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dosáhl výrazné slevy na provoz, poskytování podpory a rozvoj Informačního systému majetku státu. Sleva činí 2,2 milionu korun měsíčně, do konce smlouvy ÚZSVM ušetří více než 86 milionů korun. Přes 12 milionů z této částky jsou úspory, které se týkají úspor na provoz systému Centrální registr administrativních budov (CRAB), který tak zlevní o více než 16 procent.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových ušetří téměř devadesát milionů na IT systémech
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

 „Bezprostředně po svém nástupu do čela ÚZSVM jsem zahájila jednání s dodavateli IT systémů s cílem šetřit prostředky daňových poplatníků. Mé snahy o zlevnění ovšem dlouhou dobu narážely na argument dodavatelů, že jsou stávající smlouvy platné a účinné,“ řekla generální ředitelka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Kateřina Arajmu.„Vypověděla jsem duplicitní a nevyužívané informační systémy, daňovým poplatníkům šetříme desítky milionů korun ročně. Bohužel odměnou za to jsou mi opakované výhružky smrtí a snahy o mou mediální dehonestaci,“ dodala Kateřina Arajmu.

Kromě celkové úspory za provoz Informačního systému majetku státu dosáhl ÚZSVM také výrazné slevy na „člověkodny“ pro úpravu systémů a rovněž 100 „člověkodnů“ zdarma, které může využít na nezbytné úpravy tohoto systému. Nejedná se o první slevu v oblasti telekomunikací a IT. Další výrazné slevy úřad dosáhl na mobilním volání a datových službách, kde ušetřil cca 30 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…