Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových zdarma převedl příspěvkovým organizacím sportovní zbraně z propadlé soudní úschovy

02.10.2020 22:11

ÚZSVM v Liberci získal na základě usnesení Okresního soudu v Liberci propadlou soudní úschovu představující dvě vzduchové pušky a vzduchovou pistoli.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových zdarma převedl příspěvkovým organizacím sportovní zbraně z propadlé soudní úschovy
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

LiberecTyto předměty byly do soudní úschovy uloženy usnesením Krajského ředitelství policie Libereckého kraje s odkazem na trestní řád.

Movité věci byly vydány do úschovy dobrovolně s tím, že byly předmětem katalogu zemřelého sběratele a na jejich vydání si činila nárok část dědiců. Avšak pozůstalá manželka si na zbraně nárok nečinila s tím, že zbraně nebyly ve vlastnictví jejího zemřelého manžela a byly v katalogu uvedeny pouze po určitou dobu. Vznikla tedy pochybnost o jejich vlastnictví, proto byly policií uloženy do soudní úschovy s tím, že jestliže se o ně nikdo ve stanovené lhůtě nepřihlásí, připadnou státu. A protože v dané lhůtě tří let a následné lhůtě jednoho roku od vydání usnesení o propadnutí o vydání předmětu úschovy nikdo nepožádal, připadly sportovní zbraně státu.

Liberecké pracoviště tak získalo do svého majetku vzduchovou pušku bez popruhu, vzduchovou pušku s dioptrem bez popruhu a vzduchovou pistoli s originální krabičkou s přívěskem a s dvěma kusy nepoužitých terčů. Do majetku získalo také dvacet šest kusů diabol a jeden kus těsnění.

Na nabídku bezúplatného převodu reagovaly dvě organizace, a to Dětský domov se školou, středisko výchovné péče a základní škola Býchory, příspěvková organizace a Základní škola a mateřská škola Český Těšín Hrabina, příspěvková organizace. Liberecké pracoviště tedy obě organizace s jejich souhlasem podělilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…