Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových získal do rozpočtu 626 milionů korun

13.07.2015 10:33

Za první pololetí letošního roku Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) získal státnímu rozpočtu 626,2 milionů korun, což je o 223,4 milionů korun více než za stejné období loňského roku. Podařilo se tak naplnit již 82 % závazného ročního plánu, který počítá s příjmy 760 milionů korun.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových získal do rozpočtu 626 milionů korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

„Navzdory účelové kritice některých bývalých zaměstnanců při mém nástupu 28. ledna letošního roku má úřad pod mým vedením reálné výsledky. Čísla za prvních šest měsíců to jasně ukazují,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu. 

ÚZSVM také výrazně šetří prostředky jiných státních organizací na právní zastupování. Od začátku roku bylo uzavřeno 356 dohod, kdy bude ÚZSVM zastupovat ostatní organizační složky státu před soudy, což představuje více než trojnásobný nárůst oproti stejnému období loňského roku.

„Po svém nástupu jsem oslovila ostatní státní úřady a vyzvala je, aby místo drahých externích právních kanceláří více využívaly našich služeb a šetřily tak peníze daňových poplatníků,“ řekla Kateřina Arajmu. „ÚZSVM tak nyní řeší mnohem více soudních sporů státu, což přináší mnohamilionové úspory státnímu rozpočtu. To vše bez navýšení počtu zaměstnanců úřadu,“ dodala. 

ÚZSVM nyní například zastupuje Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo financí, Státní pozemkový úřad nebo Vězeňskou službu.

„Klíčovým faktorem, na němž závisí úspěšnost a vysoká výkonnost každé organizace, je kvalitní tým. Ráda bych poděkovala zejména kolegům z územních a odloučených pracovišť, kteří se na dosažených výsledcích podíleli,“ zdůraznila Kateřina Arajmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…