Úřad vlády: Premiér Fiala se v Londýně zúčastnil pohřbu královny Alžběty II.

19.09.2022 17:05 | Tisková zpráva

V pondělí 19. září 2022 se ve Westminsterském opatství v Londýně uskutečnil státní pohřeb královny Alžběty II. Za Českou republiku se posledního rozloučení zúčastnil předseda vlády Petr Fiala s chotí, který tak zastupoval prezidenta Miloše Zemana.

Úřad vlády: Premiér Fiala se v Londýně zúčastnil pohřbu královny Alžběty II.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

V podvečer smutečního obřadu se premiér Fiala zúčastnil v Buckinghamském paláci recepce pořádané králem Karlem III. „Měl jsem možnost králi osobně vyjádřit hlubokou účast jménem ČR. Měli jsme i příležitost spolu krátce mluvit,“ řekl předseda vlády.

Smuteční ceremoniál začal ve Westminsterské katedrále bohoslužbou za královnu. „Účast z jednotlivých zemí na státním pohřbu ukazuje jaké obrovské vážnosti se královna Alžběta II. těšila prakticky na celém světě. A bylo vidět tady v Londýně, jak si své královny vážili britští občané a dávali to najevo. Rád bych ocenil také organizaci této obrovské akce, jak to organizátoři zvládli,“ dodal premiér.

Předseda vlády také připomněl dopis prezidenta Miloše Zemana z 10. září, ve kterém pozval krále Karla III. na další návštěvu České republiky.

Po skončení oficiální státní části byla královnina rakev převezena do sídla Windsor, kde bude panovnice pohřbena po boku svého manžela a předků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…