Úřad vlády: Spojené státy poskytnou ČR vojenskou podporu 106 milionů dolarů

30.09.2022 20:11 | Tisková zpráva

Spojené státy poskytnou České republice 100 milionů dolarů v rámci programu Zahraničního vojenského financování (Foreign Military Financing). Jde o součást druhého balíčku na pomoc Ukrajině, který schválil Kongres.

Úřad vlády: Spojené státy poskytnou ČR vojenskou podporu 106 milionů dolarů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Prostředky jsou určené pro další modernizaci Armády ČR a pro částečnou kompenzaci našich dodávek materiálu na Ukrajinu. Dalších 6 milionů dolarů z Fondu pro čelení ruskému vlivu je určených na vybudování tzv. nasaditelných týmů kybernetické ochrany, které vzniknou v rámci Armády ČR.

„Finanční prostředky, které nám Spojené státy poskytly, jsou důkazem toho, že naši klíčoví spojenci jsou si naší podpory Ukrajině vědomi a oceňují ji. I díky těmto prostředkům budeme schopni ještě lépe a rychleji nahradit vojenský materiál, který jsme darovali našim ukrajinským přátelům a zrychlit postupnou modernizaci armády,“ uvedl premiér Petr Fiala.

Česká republika patří mezi největší poskytovatele vojenské pomoci Ukrajině. Od začátku konfliktu darovala vojenský materiál v hodnotě přesahující 3,8 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…