Úřad vlády otevře pro veřejnost Lichtenštejnský palác

30.06.2018 15:04

Ve čtvrtek 5. července 2018 se teprve popáté v historii otevře veřejnosti Lichtenštejnský palác v Praze. Jeden z nejstarších objektů Úřadu vlády ČR, kde pobývala například britská královna Alžběta II., bude otevřen v rámci 100. výročí od založení Československa od 10 do 18 hodin.

Úřad vlády otevře pro veřejnost Lichtenštejnský palác
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Návštěvníci se mohou těšit na reprezentativní interiéry, v nichž se uskutečnila významná politická jednání v českých dějinách a ve kterých byli ubytováni světoví politici a panovníci během návštěvy České republiky. Vedle Alžběty II. palác využíval například španělský král Juan Carlos s chotí Sofií nebo japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko.

Veřejnost má rovněž jedinečnou příležitost prohlédnout si před budovou nově instalovanou výstavu Pod sokolskými prapory, která vznikla u příležitosti 100. výročí založení Československa. Zájemce seznámí s činností členů Sokola a jejich významu při vzniku samostatného státu. Podrobnější informace o historii Lichtenštejnského paláce naleznete ZDE.

Úřad vlády České republiky také mimořádně zpřístupní v pátek 6. července Kramářovu vilu. Sídlo českých premiérů, vybudované prvním československým premiérem Karlem Kramářem, může veřejnost navštívit v čase od 9 do 17 hodin. Podrobnější informace o historii Kramářovy vily naleznete ZDE.

Nejen zpřístupněním objektů a výstavami se Úřad vlády ČR aktivně zapojuje do oslav jubilejního roku 2018. Informace o všech aktivitách naleznete ZDE.

Lichtenštejnský palác

Termín
5. července 2018

Čas
10:00–18:00 hodin
(poslední prohlídka začíná v 17:00 hodin)

Místo
Lichtenštejnský palác, U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1

Kramářova vila

Termín
6. července 2018

Čas
9:00–17:00 hodin
(poslední prohlídka začíná v 16:00 hodin)

Místo
Kramářova vila, Gogolova 212/1, Praha 1

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…