Úřad vlády prodlouží prohlídky zahrady Strakovy akademie až do konce října

02.09.2022 10:06 | Tisková zpráva

Prohlídky zahrady Strakovy akademie, sídla vlády, budou pokračovat každou sobotu i během září a října. O prodloužení termínu rozhodla vedoucí Úřadu vlády ČR Jana Kotalíková na základě velkého zájmu veřejnosti.

Úřad vlády prodlouží prohlídky zahrady Strakovy akademie až do konce října
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Úřad vlády ČR zpřístupnil veřejnosti nově zrekonstruovanou zahradu Strakovy akademie poprvé 9. července. Prohlídky byly naplánovány na každý víkend po oba prázdninové měsíce. Možnosti projít se areálem na Kosárkově nábřeží využívaly každý víkendový den stovky návštěvníků. Celkem už zahradu navštívilo přes 8000 lidí.

Premiér Petr Fiala ve středu 31. srpna 2022 spolu s vedoucí Úřadu vlády Janou Kotalíkovou za účasti velvyslanců, členů vlády a dalších hostů slavnostně oficiálně otevřeli zrekonstruovanou zahradu Strakovy akademie (více ZDE) a v souvislosti s tím také dochází k prodloužení sobotních návštěvních dnů v zahradě Strakovy akademie až do konce října.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

„Záleželo nám i na tom, aby se reprezentativní funkce zahrady dala dobře propojit s funkcí veřejnou, abychom ji mohli pravidelně otevírat veřejnosti. Počítáme s tím, že tato zahrada bude hostit i dočasné výstavy. Chceme zahradu zpřístupnit Pražanům, chceme ji zpřístupnit turistům, chceme ji umístit na mapu města tak, aby sem lidé mohli přicházet, užít si tento prostor, který byl dlouho zavřený, a možná se i tímto způsobem trochu blíž seznámit s budovou Úřadu vlády, který většina lidí zná jenom zdálky jako součást panoramatu při pohledu na Vltavu,“ uvedl premiér Fiala.

Zahrada Strakovy akademie prošla od loňského června rozsáhlou rekonstrukcí, která měla za úkol odstranit dřívější necitlivé zásahy, vrátit jí reprezentativní charakter a navázat na styl a dílo původního architekta Františka Thomayera. V rámci obnovy například zmizely vyasfaltované chodníky, které nahradilo dláždění, bylo vysazeno více než 15,5 tisíce květin, nové stromy a areál doplnila vodní fontána.

Zahrada bude i během září a října otevřena v sobotu vždy od 10 do 18 hodin. Vstup je z Kosárkova nábřeží a je zdarma.

Termín:
Každou sobotu až do 29. října
vždy od 10:00 do 18:00 hodin

Místo:
Úřad vlády ČR
nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1
vstup z Kosárkova nábřeží

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…