Urychlujeme proces implementace služebního zákona

29.01.2015 18:00

Ministerstvo vnitra dnes odeslalo část dokumentů, které si od České republiky vyžádala Evropská komise. Reagujeme tak na neformální požadavek urychlit proces implementace služebního zákona v České republice.

Urychlujeme proces implementace služebního zákona
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Začátkem ledna se uskutečnilo jednání se zástupci Evropské komise. Na tomto prvním jednání česká strana poskytla předběžné odpovědi na otázky, které Komise zaslala ještě před zahájením dialogu. Ty se týkaly rozsahu působnosti zákona, principů a hlavních hodnot, stability státní služby, přijetí do státní služby, resp. úřednických zkoušek, odměňování a časového plánu implementace. Dnes jsme Komisi tyto komplexní písemné odpovědi odeslali.

V dalších týdnech se uskuteční jednání expertní skupiny. Na tomto jednání bude česká strana informovat Komisi o stavu implementace a prováděcích předpisech. O závěrech jednání bude informována vláda.

V dopise z minulého týdne, adresovaného prvnímu náměstkovi ministra vnitra Jiřímu Nováčkovi, vyjádřil ředitel Peter Stub Jørgensen, GŘ pro zaměstnanost, sociální věci a sociální začleňování, uspokojení nad jednáním s českou stranou. Komise uvítala otevřenost zástupců České republiky při poskytování odpovědí na otázky ke služebnímu zákonu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo vnitra

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…