Ušetřeno.cz: Tarifová revoluce, nebo z bláta do louže? Vyplatí se nové tarify mobilních operátorů?

19.07.2017 15:32

Po téměř 4 letech Vodafone i T-Mobile upgradovali podobu standardních „neomezenek“ a začali nabízet nové tarify s podstatně většími datovými balíčky. Na to samozřejmě zareagoval operátor O2, který sice stávají nabídku produktů nepřekopal od základů jako jeho konkurenti, ale alespoň ji trochu oprášil a dal jí nový nátěr. Reakce zákazníků jsou ale rozporuplné. Někdo je nadšený, jiný nadává. Vyplatí se opravdu nové tarify? A komu?

Ušetřeno.cz: Tarifová revoluce, nebo z bláta do louže? Vyplatí se nové tarify mobilních operátorů?
Foto: Ušetřeno.cz
Popisek: Mobilní telefon

Seznamte se s aktuální nabídkou

Takovou první vlaštovkou, která od mobilních operátorů přiletěla, byl nový rodinný tarif RED od Vodafone s razantně zvětšeným datovým balíčkem, a to na úctyhodných 42 GB. Jen pár dní poté představil svou kompletně vyměněnou nabídku T-Mobile. Jak se liší od té předešlé? Nové T-Mobile tarify Mobil jsou pojmenovány dle konfekčních velikostí – od S přes M, L a XL po XXL podle toho, kolik gigabajtů obsahují, a jejich ceny startují na 499 Kč.

Samozřejmě nechybí ani čistě datový tarif Mobil DATA. Ten využijí zejména klienti, jejichž hlavní prioritou je být neustále online, telefonují a esemeskují jen zřídkakdy.

Týden se s týdnem sešel a s kůží na trh přišel také Vodafone, který tarify přejmenoval z RED na RED Naplno a do vínku jim přidal navíc několik gigabajtů dat. Levněji než za 777 Kč je nepořídíte, přesto však nyní v porovnání s konkurencí vycházení tarify od Vodafone nejvýhodněji. Uživatele, kterým vyhovovala předešlá nabídka, potěší, že operátor ponechal ve stejné podobě alespoň tarif pro seniory RED 60+ za 249 Kč a oblíbený studentský tarif #jetovtobě za 499 Kč.

O2 tarify prošly asi nejmenší proměnou. Operátor ponechal stávající nabídku a pouze přidal nové tarify s větším objemem dat. Ty ovšem cenově nevycházejí zrovna příznivě, pokud si tedy od O2 nesjednáte také internet nebo případně televizi.

Čechy nejvíc pálí cena

Hlavní důvod nespokojenosti zákazníků s novou nabídkou je cena tarifů. V porovnání se zahraničím je stále přehnaně vysoká. V Polsku například nakoupíte datové pakety průměrně za 4 Kč za gigabajt a v Dánsku dokonce seženete tarif s neomezeným voláním, SMS a datovým balíčkem pod 500 Kč.

Operátoři se zlevnění zatím zdráhají, ačkoliv je jasné, že první z nich, který to udělá, získá na svou stranu většinu zákazníků konkurentů. A co si budeme povídat, to zní opravdu lákavě. V budoucnu k tomu tedy určitě dojde. Nedovolujeme si však odhadnout, jestli dříve nebo spíše později.

Výsledky průzkumu, který na jaře provedl internetový portál Ušetřeno.cz naznačují, že až polovina klientů je připravena na výměnu tarifu za levnější. Narůstá i počet lidí, kteří se začínají zajímat o nabídku neveřejných tarifů. Ty mají srovnatelné parametry jako oficiální tarify, ale za cenu až o 40 % nižší. Operátoři tak mohou přijít o podstatnou část příjmů, které měli dosud jisté,” komentuje aktuální situaci na trhu specialista přes telekomunikace z portálu Ušetřeno.cz.

Kde si o neveřejný tarif říci?

Takzvané podpultové tarify operátoři povětšinou tutlají. Kde tedy zjistíte, kolik stojí a co všechno obsahují? Vše vám po telefonu prozradí zaměstnanci již zmíněného srovnávacího portálu Ušetřeno.cz. Stačí vyplnit své telefonní číslo během online srovnání nabídek tarifů a oni se vám v co nejkratší době ozvou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…