Ústecký kraj: Gymnázium Žatec se pyšní novými učebnami biologie a fyziky

26.03.2022 22:45 | Tisková zpráva

Žáky žateckého gymnázia už zase baví hodiny biologie a fyziky o trochu víc. Dopomohly k tomu mimo jiné učebny těchto přírodovědných předmětů.

Ústecký kraj: Gymnázium Žatec se pyšní novými učebnami biologie a fyziky
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Ty prošly rekonstrukcí a na jejich prohlídku pozval ředitel školy Miroslav Řebíček radní pro školství Jindru Zalabákovou a radního pro zdravotnictví Radima Laibla. 

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí

Učitelé tak mohou od února učit žáky a studenty v moderních učebnách. Ředitel gymnázia však ví, že by potřebovala zrekonstruovat ještě učebna chemie. S modernizací se počítá v tomto či dalším roce.

„To, že gymnázia jsou neodmyslitelnou součástí našeho školství, je bez diskuze. V našem regionu potřebujeme vzdělané lidi. Lidi, kteří zde budou zůstávat anebo se sem po studiu na vysokých školách budou vracet. A když jim dáme odpovídající zázemí, věřím, že se to povede,“ uvedla při setkání radní Jindra Zalabáková.

Radní pro zdravotnictví Radim Laibl také připomněl, že se na konci příštího týdne bude v Žatci otevírat nové Přírodovědecké centrum, které nabídne veřejnosti, studentům a žákům různé vzdělávací programy. Skromnější verzi liberecké IQLandie vybudovalo město s pomocí státu a Ústeckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…