Ústecký kraj: Labe aréna se pyšní moderním tréninkovým centrem ve Štětí

23.07.2018 14:58

Pouhé dva kilometry od račické Labe arény vzniklo ze staré loděnice ve Štětí moderní tréninkové centrum. Ústecký kraj podpořil výstavbu objektu částkou 60 milionů korun.

Ústecký kraj: Labe aréna se pyšní moderním tréninkovým centrem ve Štětí
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Právě v těchto dnech už v areálu trénuje reprezentace na srpnové juniorské mistrovství světa ve veslování.
Loděnice ve Štětí poskytuje úplné zázemí pro trénink na dlouhé vodě a také prostor pro sportování dětí a mládeže, kde by se měli věnovat jak všestrannému sportovnímu rozvoji, tak základům vodních sportů, včetně veslování a rychlostní kanoistiky.

Labe je zde klidné, široké (druhé nejširší v republice) a mezi jezy poskytuje 11 km dlouhou trať. Skýtá tak ideální zázemí pro vodní sporty jako je veslování a rychlostní kanoistika, což umocňuje i fakt, že v tato část Labe je dnes velmi sporadicky zatěžována lodním provozem. Bližší informace o nově vzniklém tréninkovém centru ve Štětí naleznete zde.

Labe aréna v Račicích je Národním olympijským centrem vodních sportů. Vodní kanál v Račicích je jedinou závodní dráhou v CˇR, která vyhovuje jak parametrům Mezinárodní veslařské federace FISA, tak i Mezinárodní kanoistické federace ICF. Svým rozsahem, významem, komplementární tréninkovou kapacitou na Labi i výhodnou polohou ve středu Evropy přesahuje tato stavba nejen hranice Ústeckého kraje, ale i hranice ČR. Od 8. do 12. srpna bude Labe aréna v Račicích hostit veslařské Mistrovství světa juniorů, které je zařazeno do Rodinného stříbra Ústeckého kraje. Po úspěšném Mistrovství Evropy 2017 se tedy pořadatelé zhostí další významné sportovní události.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…