Ústecký kraj: Plánované změny v autobusové dopravě

17.03.2023 21:20 | Tisková zpráva

Na základě některých požadavků obcí, zaměstnavatelů či cestujících schválila rada kraje některé dílčí změny na spojích nebo linkách.

Ústecký kraj: Plánované změny v autobusové dopravě
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Děčínsko - Po požáru v Národním parku České Švýcarsko v červenci loňského roku aktuálně probíhají jednak sanační práce v území, jednak není možné z důvodu bezpečnosti vstupovat na některé cesty. Následkem toho vznikají rozsáhlé uzavírky turistických cest včetně hlavních cílů či propojení jako např. Edmundova soutěska v Hřensku či Gabrielina stezka, tj. spojnice mezi Pravčickou bránou a Mezní Loukou. Ve spolupráci s destinační agenturou České Švýcarsko o.p.s. byly diskutovány možnosti, jak přizpůsobit veřejnou dopravu nově vzniklé situaci.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Jízdní řád nové linky 441 ve formě tzv. shuttle bus, které budou jezdit mezi Růžovou a Meznou přes Hřensko a Mezní Louku a budou zajišťovat spojení obou nástupních míst do Divoké soutěsky. Linka je uvažována v provozu v půl hodinovém intervalu v době cca 10-18 hodin v turistické sezóně duben-říjen během víkendů a v době letních prázdnin také v pracovní dny.
Změna rozsahu km v roce 2023 + 41 574,4 km; změna výše kompenzace v roce 2023 + 2 061 674 Kč.

Šluknovsko - Převážně jde o časové posuny některých spojů tak, aby lépe vyhovovaly cestujícím či pro získání nebo vylepšení návazností mezi linkami. Kromě jiných je také navrhováno zrušení zajíždění na lince 401 k železniční stanici ve Varnsdorfu v případech, kdy autobus nepřijíždí ani neodjíždí k/od vlaku.
Změna rozsahu km v roce 2023 - 6118,5 km; změna výše kompenzace v roce 2023 - 303 416 Kč.

PD Litvínov – Návrh nepočítá se zrušením školní posily na lince 60 z Loučné do Litvínova.

Na základě doručených podnětů jsou v oblasti navrženy změny jízdních řádů linek 23 Litvínov – Meziboří a 60 Janov – Osek. V případě linky 23 je navržen nový školní spoj řešící přeplnění spojů současných. Na lince 60 je navržen nový spoj z Litvínova do Oseka jako přípoj na linku 486 z Oseka do Duchcova. Přidáním spoje se zkrátí přestupní doba v Oseku z cca 25 minut na cca 15 minut.

Požadavek na řešení

Navržené úpravy jsou spolufinancovány městem Litvínov, které je objednatelem linek na svém území.
Změna rozsahu km v roce 2023 + 1564 km; změna výše kompenzace v roce 2023 + 74 572 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…