Ústecký kraj: Rentgen za téměř šest milionů korun začal sloužit pacientům Šluknovského výběžku v Nemocnici Rumburk

01.02.2023 10:06 | Tisková zpráva

Krajská zdravotní, a. s., (KZ) zdárně naplňuje plány v podobě revitalizace svých sedmi nemocnic, včetně obnovy zdravotnické techniky. Nezapomíná se ani na Šluknovský výběžek s 55 tisíci obyvateli, kde KZ provozuje rumburskou nemocnici. Investice, které probíhaly již v průběhu loňského roku, pokračují v Rumburku i letos.

Ústecký kraj: Rentgen za téměř šest milionů korun začal sloužit pacientům Šluknovského výběžku v Nemocnici Rumburk
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Hned první měsíc nového roku byl uveden do provozu skiagrafický RTG systém s přímou digitalizací obrazu, dvěma detektory a plnou motorizací. Nový přístroj, jehož cena je 5 801 950 Kč včetně DPH, byl umístěn na Radiodiagnostické oddělení v pavilonu I. Stavební úpravy a instalace kompletního systému trvaly jeden měsíc. 

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22948 lidí

„Po tuto dobu byl provoz radiodiagnostiky lehce omezen, za což se pacientům omlouváme. Přínos nového přístroje ale rozhodně dočasné omezení komfortu mnohokrát převyšuje,“ prozradil Michal Tichý, ředitel Nemocnice Rumburk.

Moderní, zcela nové zařízení, které bylo pořízeno díky investici z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) – projekt „REACT-EU 98 – Pořízení přístrojového vybavení pro urgentní pracoviště 2. typu Rumburk“, otevírá lepší možnosti v kvalitě péče o pacienty Šluknovského výběžku. Pozitivní posun platí samozřejmě i pro personál a lékaře radiodiagnostického oddělení.

Jde již o druhou velkou přístrojovou investici pro Nemocnici Rumburk. „Na konci listopadu loňského roku jsme uvedli do provozu zcela nový, moderní přístroj na počítačovou tomografii. Nahradil nejdéle sloužící zařízení tohoto druhu v České republice,“ připomněl generální ředitel KZ Petr Malý.

„Krajská zdravotní převzala rumburskou nemocnici v roce 2021. Od této doby se zdravotní péče ve Šluknovském výběžku výrazně zlepšila. Operují zde lékařské kapacity, otevřela se zde nová oddělení a postupně dochází také k zabezpečování nového přístrojového vybavení. To v dnešní moderní době tvoří jeden ze základních pilířů kvalitní zdravotní péče. Investice do nemocnice nadále pokračují. Kromě modernizace se řeší také její dostavba,“ zdůraznil Radim Laibl, radní Ústeckého kraje pro oblast zdravotnictví.

Šlo o investici za více než 13 milionů Kč v rámci stejného operačního programu. V současné době novou přístrojovou techniku využívají i lékaři děčínské chirurgie, kteří do Rumburku v rámci dostavby děčínské nemocnice přesunuli část své operativy.

Nemocnice v Rumburku se stala součástí Krajské zdravotní, a. s., coby odloučené pracoviště Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., od 1. 7. 2021.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…